Όταν οι άλλοι θα ξαναψάχνουν για αρχηγό, εμείς….

Τα όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια και μόνον αιτία. Τη συντριβή του στις εθνικές εκλογές. Και η συντριβή ήρθε όταν στους πολίτες τέθηκε το δίλημμα Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Όταν στα πεπραγμένα της κυβέρνησης αντιπαρατέθηκαν τα όσα υποστήριζε ο ίδιος ο Τσίπρας και τα στελέχη του κόμματός του. Ήταν μια σαρωτική νίκη που ταρακούνησε σε όλα τα επίπεδα τον μεγάλο ηττημένο. Και πρωτίστως στο ιδεολογικό. 

Είδαν στον ΣΥΡΙΖΑ πως οι αριστερές κορώνες τους δε συγκίνησαν τους πολίτες που διαπίστωσαν πως μέσα από τις επενδύσεις βρήκαν δουλειά εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι και πως απαραίτητη προϋπόθεση για παροχές είναι η ανάπτυξη. Το μεγάλωμα της πίτας. Οι παλαιομαρξιστικές θέσεις που ασπάστηκαν και οι οικονομικοί φωστήρες της ριζοσπαστικής Αριστεράς πως την ανάπτυξη θα τη φέρει η αύξηση των μισθών, δεν έπεισαν την κοινωνία. 

Συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε, λόγω αυτής της εκλογικής πανωλεθρίας, και σε ιδεολογικό αδιέξοδο. Αντιλήφθηκαν πως δεν αρκούσε η παραίτηση του Τσίπρα για να γιατρευθεί η συμφορά. Έπρεπε αυτός που θα τον διαδεχτεί να μπορεί να παίξει μπάλα στο γήπεδο που παίζει ο Κυριάκος. Πολύ δύσκολη επιλογή διότι η ριζοσπαστική Αριστερά αγνοεί πώς παίζεται το παιχνίδι σε τέτοιο γήπεδο. 

Και στην απελπισία τους κατέφυγαν στη λύση που όλοι γνωρίζουμε. Πιστεύουν πως μπορεί ο νεανίας, μόνο με τα φροντιστήρια, να αντιπαρατεθεί με επιτυχία τον πρωθυπουργό, προσχωρώντας στις ιδεολογικές του θέσεις. Γιατί περί αυτού πρόκειται. 

Το ματς μεταξύ μιας φιλελεύθερης πολιτικής και μιας με αριστερό πρόσημο, κρίθηκε με τρόπο πανηγυρικό. Αν οι Συριζαίοι πίστευαν πως το παιχνίδι εξακολουθεί να παίζεται σε αυτό το πεδίο θα εξέλεγαν την κυρία Έφη Αχτσιόγλου που ανήκει σε μια από τις αριστερές τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το έπραξαν, απεναντίας εξέλεξαν έναν άγνωστο - χωρίς καμία σχέση με την Αριστερά και τους αγώνες της - μόνο και μόνο γιατί είχε εργαστεί στη Γουόλ Στριτ και είναι, κατά δήλωσή του, άριστος γνώστης της λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, καθώς είχε αποκομίσει από διάφορες χρηματιστηριακές πράξεις κάποια εκατομμύρια δολάρια.

Αυτός ο άνθρωπος πιστεύουν πως θα αντιμετωπίσει με επιτυχία τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρωτίστως, και μόνον η επιλογή του αποτελεί μια ιδεολογική ήττα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Όταν παραδέχεσαι πως με τις αρχές σου δεν μπορεί να νικήσεις τον αντίπαλό σου, αλλά πρέπει να υιοθετήσεις τις δικές του, αυτό σημαίνει πως ρίχνεις λευκή πετσέτα στην ιδεολογική πάλη. Η επιλογή Κασσελάκη είναι ένας θρίαμβος των ιδεών της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό, ακόμα δεν τον έχουν αντιληφθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Επί πλέον, πάντα στη σύγκριση το πρωτότυπο υπερτερεί της απομίμησης. Το αυθεντικό είναι αλλιώς και αυτό φαίνεται. Συνεπώς και αν ακόμα το πείραμα Κασσελάκη δεν υπονομευθεί εσωκομματικά, στην εκλογική αναμέτρηση ουδεμία τύχη θα έχει, διότι θα αγωνίζεται εκτός έδρας, ενώ αυτός θα νομίζει πως παίζει στην έδρα του. Ριζοσπαστική Αριστερά με καπιταλιστικό πρόσωπο είναι για γέλια από τη μια μεριά και για κλάματα από την άλλη.  

ΥΓ. Όπως δήλωσε ο πατήρ Κασσελάκης, όλοι οι εφοπλιστές του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν για τη νίκη του Στέφανου.