Θόδωρος Σκυλακάκης: Θα βοηθήσουμε σε μία ενναλακτική πρόταση εξουσίας

Θόδωρος Σκυλακάκης: Θα βοηθήσουμε σε μία ενναλακτική πρόταση εξουσίας

Δηλώσεις με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία έκανε στα «Παραπολιτικά» ο πρόεδρος της Δράσης, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Όπως είπε, βλέπει θετικά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «τιμόνι» της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και την προοπτική να σχηματιστεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Σε ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο κ. Σκυλακάκης αναφέρει:

«Σε συνέντευξη μου πριν λίγο στο Νίκο Ευαγγελάτο στα Παραπολιτικά μίλησα αναλυτικά για το πως βλέπω τις εξελίξεις μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επανέλαβα ότι βλέπουμε θετικά την εκλογή αυτή και την προοπτική να σχηματιστεί μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που θα προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Είπα ότι η πρόταση αυτή δεν έχει ακόμα σχηματιστεί και ο δρόμος γι' αυτό θα είναι μακρύς καθώς υπάρχει μπροστά μας και η αναδιοργάνωση της ΝΔ με την καινούρια ηγεσία της, αλλά και οι πιθανές αλλαγές στον εκλογικό νόμο που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Είπα ότι εμείς, -όπως κάναμε και στο δημοψήφισμα- ανιδιοτελώς θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε στην κατεύθυνση αυτή, χωρίς να έχουμε όμως κανενός είδους μικρομεγαλισμό.

Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε στον ιδιωτικό τομέα σήμερα (συνεπώς όχι σε πλήρη απασχόληση με την πολιτική). Είπα επίσης ότι καθοριστικός παράγοντας για την αρχιτεκτονική που θα έχει η εναλλακτική αυτή πρόταση διακυβέρνησης είναι η πρόταση που θα κάνει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αξιωματική αντιπολίτευση, όταν οι συνθήκες ωριμάσουν.

Συμπληρώνω εδώ ότι η χώρα έχει πολύ μεγάλες προοπτικές αν υπάρξει η εναλλακτική αυτή πρόταση εξουσίας, που να μπορέσει να συσπειρώσει τον ευρύτερο χώρο του ναι στο δημοψήφισμα, αλλά και κοινωνικές δυνάμεις κυρίως στη νέα γενιά που απογοητεύτηκαν από το λαϊκισμό και ότι ο τρόπος που επετεύχθη η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αν και outsider εξελέγη με έναν σοβαρό, φιλελεύθερο και μεταρρυθμιστικό λόγο είναι μια ελπίδα ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει σ'' αυτή τη χώρα».