ΣΥΡΙΖΑ: Ποια πρόσωπα βγαίνουν μπροστά στον προεκλογικό αγώνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ποια πρόσωπα βγαίνουν μπροστά στον προεκλογικό αγώνα

Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκροτήσει νέα εκλογική επιτροπή επικύρωσε σήμερα το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε σε διευρυμένη σύνθεση.

Επίσης, το Σάββατο αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των στελεχών που θα πλαισιώνουν τα κομματικά όργανα (εκτελεστικό γραφείο, γραφείο Τύπου, νέα οργανωτική επιτροπή εκλογικού αγώνα, καθώς και νέα εκλογική επιτροπή). 

Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τα ονόματα των στελεχών που ακόγονται ότι θα αναλάβουν το βάρος της προβολής της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ προς τα έξω, θα είναι: Πόπη Τσαπανίδου, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Eυκλείδης Τσακαλώτος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Κώστας Ζαχαριάδης, Όλγα Γεροβασίλη, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Φαραντούρης, Διάνα Βουτυράκου, Διονύσης Τεμπονέρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αποφάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

  • Συγκροτείται, Οργανωτική Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα που θα βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές οργανώσεις, ενώ θα χρεωθούν εκλογικές περιφέρειες με στόχο την επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων που έκαναν άλλη επιλογή στις πρόσφατες εκλογές.
  • Συγκροτείται, παράλληλα, μια νέα Εκλογική Επιτροπή που θα αποτελείται από νεότερα στελέχη που θα πλαισιώνουν τον πρόεδρο και θα πρωταγωνιστούν στις δράσεις του κόμματος. Τα καινούργια μέλη ανακοινώνονται αύριο.
  • Το διευρυμένο Εκτελεστικό Γραφείο (μαζί με τον εκλογικό σχεδιασμό) θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, είτε με φυσική παρουσία είτε με τηλεδιάσκεψη.
  • Το γραφείο Τύπου θα ορίζει τις εμφανίσεις στα κανάλια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ μέχρι και την ημέρα των εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Μια μέρα μετά την «αυτοκριτική» Τσίπρα, Πολάκης-Ακρίτα ρίχνουν λάδι στη φωτιά του διχασμού

RND: Μάχη Τσίπρα για πολιτική επιβίωση, μπροστά στο τέλος της καριέρας του