ΣΥΡΙΖΑ: Οι τετραπλές εκλογές που ανακοίνωσε ο Κασσελάκης - Τι θα γίνει με το συνέδριο
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Οι τετραπλές εκλογές που ανακοίνωσε ο Κασσελάκης - Τι θα γίνει με το συνέδριο

Τετραπλές εκλογές άμεσα έδειξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, σηκώνοντας από το βήμα του συνεδρίου, το γάντι που του είχε ρίξει λίγες ώρες νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον να προσφύγει ξανά στα μέλη του κόμματος.

Ο Στ. Κασσελάκης έδειξε κάλπες για την εκλογή προέδρου, για την εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής, για την εκλογική νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και για την εκλογή Οργανώσεων Μελών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματίσει την εκλογή Τοπικών Συντονιστικών και Νομαρχιακών Επιτροπών 15 ημέρες μετά το συνέδριο, ήτοι το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου. Σύμφωνα με το καταστατικό, για την εκλογή νέας ηγεσίας πρέπει να μεσολαβήσουν δύο εβδομάδες από το συνέδριο, άρα οι κάλπες αναμένεται να στηθούν από τις 10 Μαρτίου και μετά.

Σημειώνεται ότι για τις 14 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κατάταξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις για 20ήμερη θητεία.

Προς το παρόν, κανένα στέλεχος δεν έχει απαντήσει στην προτροπή του Στ. Κασσελάκη, «βρείτε μου αντίπαλο και πάμε». Αν η εκλογή πραγματοποιηθεί τελικά σε δύο εβδομάδες, τότε οι αντίπαλοι του Στ. Κασσελάκη θα έχουν περιορισμένο χρονικό διάστημα για να οργανώσουν τις καμπάνιες τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή και μετά τις σημερινές καταιγιστικές εξελίξεις έχουν τεθεί στο επίκεντρο τρία σενάρια. Το πρώτο, θέλει το συνέδριο να συνεχίζεται κανονικά και να ολοκληρώνεται κανονικά την Κυριακή. Το δεύτερο, είναι να αποφασιστεί το συνέδριο ο ορισμός τακτικού συνεδρίου. Το τρίτο σενάριο, είναι να ολοκληρωθεί το συνέδριο χωρίς να οριστεί νέο τακτικό συνέδριο και να οριστεί Κεντρική Επιτροπή εντός 15 ημερών για να προκηρύξει το τακτικό συνέδριο.