Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στην Ελλάδα για να κάνω «επιθετική εξαγορά» του κόμματος, ούτε αισθάνομαι CEO σε επιχείρηση, όπως με κατηγόρησαν.
Ο Κασσελάκης σήκωσε το γάντι στον Τσίπρα: Προσφεύγει σε νέες εκλογές με αιχμές - Βρείτε μου αντίπαλο
EUROKINISSI
EUROKINISSI
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης σήκωσε το γάντι στον Τσίπρα: Προσφεύγει σε νέες εκλογές με αιχμές - Βρείτε μου αντίπαλο

Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στην Ελλάδα για να κάνω «επιθετική εξαγορά» του κόμματος, ούτε αισθάνομαι CEO σε επιχείρηση, όπως με κατηγόρησαν.

Ο Στέφανος Κασσελάκης «σήκωσε το γάντι» από τον Αλέξη Τσίπρα και προς το τέλος της ομιλίας είπε ότι δεν φεύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ και απαντώντας στην πρόκληση του πρώην προέδρου, θα προσφύγει στη βάση ξανά.

«Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος.

Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.

Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε.», είπε ο κ. Κασσελάκης

«Στα χέρια σας είναι να ξαναγίνουμε κυβέρνηση, έχουμε καθαρά χέρια.Ενωμένοι για την ανατροπή γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα με στρατηγική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του στο 4ο συνέδριο του κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών ενώ η ομιλία του είχε και έντονο αντιπολιτευτικό χαρακτήρα κατά της κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές φορές η ομιλία του διακόπηκε από συνθήματα που φώναζαν οι σύνεδροι.

Τα σημαντικότερα σημεία της ομιλίας Κασσελάκη:

«Ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ! Ένας ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει! Η χώρα μας έχει ανάγκη ανατροπή!», είπε αρχικά ο Στ. Κασσελάκης.

«Έχει ιδεολογική βαρύτητα τακτικού συνεδρίου για το άλμα στο αύριο. Με προτάσεις και απόψεις από χιλιάδες μέλη. Είμαστε εδώ για την ανασυγκρότηση Ελλάδας και Ευρώπης, για την προοδευτική αντεπίθεση τώρα! Είμαστε η δύναμη που μπορεί να κάνει πράξη τη μεγάλη δημοκρατική αλλαγή που θέλει η Ελλάδα.

Ζούμε σε έναν περίπλοκο κόσμο, με την Ευρώπη να ψάχνει τη θέση της στον κόσμο και τα πάντα αλλάζουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ζήσαμε πανδημίες, παραπληροφόρηση και ακόμα και σε ισχυρές χώρες το κοινωνικό συμβόλαιο έχει διαρραγεί. Ο κόσμος ζει για να δουλεύει, οι ανισότητες μεγαλώνουν και τα λαϊκά στρώματα παλεύουν να επιβιώσουν.

Υπάρχει πρόβλημα στέγης, διατροφικής επάρκειας και αποφάσεις δεν παίρνονται. Η μετάβαση σε καθαρή ενέργεια πήγε πίσω λόγω της άδικης εισβολής στην Ουκρανία. Οι πόλεμοι σε Ουκρανία και Γάζα, τα proxy wars είναι μια αιματηρή μετάβαση όπου κερδίζουν τα fake news και η παραπληροφόρηση.

«Κρίσιμες οι ευρωεκλογές»

Αυξάνονται οι πολεμικές δαπάνες αντί να αυξάνονται οι κοινωνικές δαπάνες. Διογκώνεται η οργή και η αγανάκτηση, η αποχή, η αποστροφή στην πολιτική και οι ηγεσίες δεν μπορούν να προσφέρουν λύσεις και έτσι θεριεύει ο φασισμός και η ακροδεξιά.

Πραγματικός εχθρός των λαών είναι η στροφή των μη εχόντων στην ακροδεξιά. Ο στόχος όσων κάνουν αυτό είναι να μείνει άθικτος ο πυρήνας του φιλελευθερισμού, ότι κάνει στην Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για όλους αυτούς τους λόγους είναι κρίσιμες οι ευρωεκλογές. Μπορεί να μην βγάζουν εθνική κυβέρνηση αλλά βγάζουν ευρωπαϊκή με άμεση επίδραση.

Ενωμένοι για την ανατροπή γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο ελληνικό κόμμα με στρατηγική. Στα χέρια σας είναι να ξαναγίνουμε κυβέρνηση, έχουμε καθαρά χέρια. Είμαστε πρωταγωνιστές στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ξαναγίνουμε.

Θέλω να δούμε τι σημαίνει προοδευτική αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ποια Ευρώπη θέλουμε; Εμείς είμαστε με την κοινωνία και την αυτάρκεια της Ευρώπης. Είμαστε με την Ευρώπη της δημοκρατίας και για αυτό θα έχουμε καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές και θα στείλουμε τους καλύτερους ευρωβουλευτές.

«Οι κρίσεις μεγεθύνονται λόγω Μητσοτάκη»

Θέλουμε μια Ευρώπη αυτόνομη με άμεσες πρωτοβουλίες για ειρήνη σε Ουκρανία και Παλαιστίνη, όπως ήταν τα σύνορα το 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ. Ζητώ τώρα την κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Δεν γίνεται να μην υπάρχει μια στρατηγική εξόδου.

Οι πολλαπλές κρίσεις μεγεθύνονται στην Ελλάδα λόγω της πολιτικής Μητσοτάκη. Έχουν διευρυνθεί οι ανισότητες, έχει υπονομευθεί το Κράτος Δικαίου και το δήθεν οικονομικό success story είναι μια εικονική πραγματικότητα. Η πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες είναι οι χαμηλοί μισθοί και η στεγαστική κρίση. Η στρατηγική της ΝΔ πολλαπλασιάζει τις ανισότητες, είναι μια βίαιη συγκέντρωση του πλούτου σε λίγους.

Για τον τεκμαρτό φόρο δεν τα έλεγε προεκλογικά... Η πλειονότητα δεν μπορεί να πάρει ένα μικρό δάνειο. Η Ελλάδα παραμένει τελευταία σε επενδύσεις. Το παραγωγικό μοντέλο της χώρας παραμένει το ίδιο με αυτό πριν της κρίσης.

Η Ελλάδα έχει θλιβερές πρωτιές στον πληθωρισμό τροφίμων, στην ακριβή βενζίνη. Ο πρωθυπουργός επιμένει πως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα δεν θα έχει αντίκρυσμα, παραδέχεται δηλαδή τα ολιγοπώλια.

Παλεύω για τα παιδιά σας κάθε μέρα και την τρίτη ηλικία που αργοπεθαίνει... Γιατί δεν ρωτούν τις χώρες που μειώθηκε το ΦΠΑ; 

Προτεραιότητες της ΝΔ είναι τα υπερκέρδη, ενώ τροφοδοτεί τον πληθωρισμό της απληστίας. Οι όποιες ελάχιστες αυξήσεις δεν καλύπτουν τις απώλειες. Παραμένουμε μία από τις λίγες χώρες που δεν έχουμε κοινωνική κατοικία.

Με τον πτωχευτικό κώδικα του 2020 έχει ανοίξει η πόρτα για χιλιάδες πλειστηριασμούς, πράγμα ανήθικο. Να θυμίσω πως υπερήφανα ψηφίσαμε κατά των servicers και των funds. 

«Θα γίνουμε ξανά κυβέρνηση, γιατί έχουμε την αλήθεια»

Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των αγροτών, καθώς ο αγώνας τους αφορά την επιβίωση της υπαίθρου.

Η κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά το κοινωνικό κράτος και το ΕΣΥ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων. Ξέρει ο κόσμος... Ο Άδωνις είναι χαμαιλέοντας, εξαρτάται που θα κινηθεί το εκκρεμές. Αυτός που καυχιόταν που έκλεισε νοσοκομεία και απέλυσε γιατρούς. 

Απαξιώνει τα δημόσια πανεπιστήμια. Εν αντιθέσει με άλλους αρχηγούς που αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί δεν χρειάστηκα να αποφασίσω τι θα κάνω. Οδηγεί τα πανεπιστήμια σε μαρασμό και θα δώσουμε τη μάχη μας στη Βουλή και στην κοινωνία για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Θα γίνουμε ξανά κυβέρνηση, γιατί έχουμε την αλήθεια. 

Ναι ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά αλλά δεν πρέπει να ξεχάσει και τις 57 ζωές που χάθηκαν στα Τέμπη.

Καταγγέλλουμε την συγκάλυψη που επιχείρησε η κυβέρνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, καθώς και την απαράδεκτη απόφαση της για το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα επιμείνει μέχρι τέλους για την πλήρη διαλεύκανση του εγκλήματος των Τεμπών και την απόδοση δικαιοσύνης. 

Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, σας χρειάζομαι όλους. Τα αλλάζω όλα. Φίλες και φίλοι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απαξιώνει κυβερνητικούς θεσμούς. Ένα δεν θα αλλάξω, την αλήθεια των αγώνων μας.

Προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου όπως έκαναν στον Αλέξη για χρόνια.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με σχέδιο και μεθοδικότητα απαξιώνει και ακυρώνει τους δημοκρατικούς θεσμούς, χειραγωγεί τη δικαστική εξουσία και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Το διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και της συγκάλυψής του, παραπέμπει στις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας.

Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι καταπέλτης για την κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση, αντί να απολογηθεί, επιτίθεται προκλητικά στους 330 Ευρωβουλευτές, που υποστήριξαν το ψήφισμα. Ο κ. Μητσοτάκης, ο δήθεν υπέρμαχος της Ευρώπης, περιφρονεί και κατασυκοφαντεί τους θεσμούς της. Mόλις προχθές επιχείρησε να προσπεράσει και να υποβαθμίσει το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ένα δημοσίευμα του Economist!

Τι ακριβώς θέλει για να είναι σίγουρος πως κανένας δεν θα του ασκεί κριτική; Να καταργήσουμε και το Ευρωκοινοβούλιο;

Η νέα γενιά καταδικασμένη είτε στην ανεργία είτε στην ελαστική, επισφαλή  και φθηνή εργασία, βιώνει ένα μίζερο παρόν χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική.

Η μαζική φυγή ενός πολύτιμου επιστημονικού-πνευματικού δυναμικού στο εξωτερικό αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα για το μέλλον της χώρας και επιτείνει το δημογραφικό πρόβλημα.

Η βαθιά κοινωνική κρίση οδηγεί στην παραίτηση και τις μειωμένες προσδοκίες και συνοδεύεται από την κρίση της πολιτικής και των αντιπροσωπευτικών θεσμών. Την καλλιέργεια της αντίληψης ότι «Όλοι είναι ίδιοι/ τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Η διαπλοκή και η διαφθορά αποτελεί τεράστιο, δομικό πρόβλημα της χώρας, όχι μόνο για τη δημοκρατία και το πολιτικό σύστημα, αλλά και την ίδια την οικονομία. Κρατά «κλειστή» την ελληνική οικονομία τόσο προς ξένους επενδυτές όσο και προς την εγχώρια υγιή επιχειρηματικότητα. Η ΝΔ έχει θέσει το κράτος στην υπηρεσία ολιγαρχών, καρτέλ και της Greek mafia.

Η νέα γενιά καταδικασμένη είτε στην ανεργία είτε στην ελαστική, επισφαλή  και φθηνή εργασία, βιώνει ένα μίζερο παρόν χωρίς μέλλον, χωρίς προοπτική.

«Δεν μπορούν να μας καταργήσουν το όνειρο»

Η μαζική φυγή ενός πολύτιμου επιστημονικού-πνευματικού δυναμικού στο εξωτερικό αποτελεί το μεγαλύτερο πλήγμα για το μέλλον της χώρας και επιτείνει το δημογραφικό πρόβλημα.

Η βαθιά κοινωνική κρίση οδηγεί στην παραίτηση και τις μειωμένες προσδοκίες και συνοδεύεται από την κρίση της πολιτικής και των αντιπροσωπευτικών θεσμών. Την καλλιέργεια της αντίληψης ότι «Όλοι είναι ίδιοι/ τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

Πάμε στα δικά μας τώρα. Στην Ελλάδα μας! 

Στη χώρα όπου έχουμε δικαίωμα να ζήσουμε αυτό που εγώ ονομάζω «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΕΙΡΟ».

Γιατί όσο κι αν προσπάθησαν για πάρα πολλά χρόνια να μας στερήσουν το δικαίωμα στο όνειρο δεν μπόρεσαν να μας το καταργήσουν.

Ελληνικό Όνειρο δεν σημαίνει ουτοπία. Ούτε αντιγραφή ενός δήθεν Αμερικάνικου ονείρου, όπως προσπάθησαν κάποιοι από την Κυβέρνηση με την προπαγάνδα τους  να το παραφράσουν.

Το δικό μου όνειρο, το δικό μας όνειρο είναι ο δικός τους εφιάλτης.

Για αυτό σημαίνουμε προοδευτική αντεπίθεση.

Γιατί εμείς δεν ζούμε αναπαυμένοι πάνω σε ηρωικές μνήμες.

Χρωστάμε στη νέα γενιά να φτιάξουμε τις δικές μας νέες ένδοξες μνήμες.

Η δική μας προοδευτική αντεπίθεση συνοψίζεται τέσσερις κεντρικούς άξονες.

  • Πατριωτική και υπερήφανη, πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Μια ευρωπαϊκή Ελλάδα με ηγετικό γεωπολιτικό ρόλο ειρήνης, σταθερότητας και συνανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Μια Ελλάδα-κόμβος διεθνούς εμπορικής συνεργασίας. Μια πατρίδα που δεν θα εγκαταλείπει, αλλά θα ενισχύει τον Ελληνισμό της Διασποράς, επιτρέποντάς του να εκλέγει τους δικούς του Βουλευτές. Μια Ελλάδα που θα πάρει πρωτοβουλίες για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, με αφετηρία τα κεκτημένα του Κρανς Μοντανά. Μια πατρίδα αμυντικά θωρακισμένη με ικανή αποτρεπτική ισχύ, πάντα με κριτήριο τις πραγματικές αμυντικές ανάγκες, αλλά και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα.
  • Ανασυγκρότηση του κράτους, ώστε αυτό να καταστεί αποδοτικό και λειτουργικό. Με ένα νέο λειτουργικό πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Ένα κράτος που θα σχεδιάσει και θα υπηρετεί ένα μακρόπνοο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης για το κοινό καλό και το περιβάλλον. Ένα κράτος που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του. Με διαφανή διακυβέρνηση και λογοδοσία. Με πραγματική δημοκρατία.Ευημερία και πρόοδος για όλους. Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με δίκαιη, συμπεριληπτική πράσινη μετάβαση.
  • Με καθολική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών από ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και αξιόπιστο ΕΣΥ. Έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ με ενίσχυση υποδομών, διπλασιασμό των αποδοχών των υγειονομικών κ.α. Αλλά και με ένα σταθερό, απλό και σαφές φορολογικό σύστημα. Θεμέλιο του συστήματος θα αποτελέσει ένας προοδευτικός φόρος εισοδήματος, ένας προοδευτικός συντελεστής για φυσικά και νομικά πρόσωπα, αλλά και η προοδευτικότητα στη φορολογία της περιουσίας. Στόχος η κοινωνική δικαιοσύνη και η ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων και επιχειρήσεων, όπως και η ενίσχυση της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας και η προσέλκυση επενδύσεων, που θα έχουν προστιθέμενη αξία για την εθνική οικονομία.
  • Μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας. Μια σύγχρονη κοινωνία με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Με επένδυση στον πολιτισμό, ως κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, με αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος σε όλη τη χώρα.

Δέσμευση μας η αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Διπλασιασμός του αριθμού καθηγητών σε βάθος τριετίας, ώστε να είμαστε κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο ως προς την αναλογία καθηγητών προς φοιτητές.

Διπλασιασμός της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του κρατικού προϋπολογισμού της χώρας.

«Να γίνουμε σύγχρονο κόμμα»

Χρειαζόμαστε ένα κόμμα ανοιχτό και σύγχρονο. Άκουσα τη διαπίστωση πως ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές του 2015 αλλά όχι τους αρμούς της εξουσίας. Με απασχολούν αυτές οι διαπιστώσεις, να ξαναδούμε το κόμμα και τις σχέσεις με την κοινωνία.

Οι 10 ή οι 100 έμπειροι γνώστες δεν αρκούν. Κανένας κομματικός μηχανισμός κλεισμένος στον εαυτό του δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει.

Μέγιστη αξιοποίηση των μελών και των φίλων μας και όσων συνεργάζονται. Να δικτυωθούμε με τη νεολαία, να μάθουμε να μιλάμε στους νέους, να δικτυωθούμε στις ενώσεις των εργαζομένων, στην αυτοδιοίκηση. Να ξανασχεδιάσουμε την τακτική μας.

Να δικτυωθούμε στις ενώσεις, στα επιμελητήρια στους συλλόγους και χρειαζόμαστε γνώση και εμπειρία των μελών μας. Δεν ζούμε το τέλος των ιδεολογιών γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από την πολιτική μπορούμε να αλλάξουμε την κοινωνία.

Να αλλάξουμε τα λάθη μας, να γίνουμε κόμμα σύγχρονο.

Δεν προσγειώθηκα ξαφνικά στην Ελλάδα για να κάνω «επιθετική εξαγορά» του κόμματος, ούτε αισθάνομαι CEO σε επιχείρηση, όπως με κατηγόρησαν. Μπήκα στον ΣΥΡΙΖΑ τη δύσκολη ώρα της ήττας για να αγωνιστώ. Σας μιλάω από εδώ γιατί εσείς το απφασίσατε. Ο πληγωμένος αλλά περήφανος κόσμος με τις εκλογές.

Δεν υποτιμώ τον όλο κανενός, τιμώ την ιστορία του χώρου αλλά για να πετύχουμε πρέπει να κάνουμε βαθιές αλλαγές. Με πλατύτερη συμμετοχή. Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τη διεύρυνση και ξέρω πολύ καλά πως αυτά δεν έπεσαν από τον ουρανό αλλά δόθηκαν μάχες με αυτούς που δεν τα ήθελαν και διέσπασαν το κόμμα.

Ακούστε... εμείς αύριο θα ξυπνήσει κάποιος με ανασφάλεια το πώς θα ζήσει, έχουμε ευθύνη, να μην φανατιζόμαστε.

Αλλά δεν παύει να χάθηκε η μάχη με τη διάσπαση. Κάποιοι δεν τα σεβάστηκαν και δεν σεβάστηκαν και τον Τσίπρα. Ο δρόμος έχει ανοιχτεί και δεν θα επιτρέψω σε κανένανξνα το ναρκοθετήσει.

«Με κατηγορούν ότι βιάζομαι»

Αν κατηγορηθώ για κάτι είναι πως βιάζομαι γιατί η ζωή δεν μπορεί να περιμένει.

Βιάζομαι να ηγηθώ σε ένα σύγχρονο κόμμα με το παράδειγμα του και βιάζομαι γιατί ηγούμαι ενός κόμματος που θα ξανακερδίσει τη Δεξιά.

Ας με κατηγορούν που βιάζομαι. Ποτέ δεν πίστεψα πως θα τα πετύχω μόνος, μεσσίες σε άλλα κόμματα οχι η Αριστερά. Τα δημοκρατικά κόμματα εκλέγουν ηγεσία και την εμπιστεύονται. Να εμπιστευθούμε τη βάση στους ανθρώπους που θα κερδίσουν ακόμα περισσότερα.

«Δεν έχουμε ομοψυχία»

Τα πάντα για τον λαό, από τον λαό με τον λαό. Προκριματικές διαδικασίες παντού! Αξιοκρατία και συντροφικότητα παντού! Αυτό είναι η ενδυνάμωση της βάσης, να γίνουμε κόμμα προσβάσιμο.

Πρέπει να ξανασυστηθούμε ως κόμμα στην κοινωνία. Για το κοινό καλό που μας ενώνει. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω πρέπει να υπάρχει ομοψυχία, είναι προαπαιτούμενο. Θέλετε να συνεχίσουμε να κοροϊδευόμαστε;

Δεν υπάρχει ομοψυχία τελευταία... Υπάρχουν δυστυχώς ορισμένα εγώ που θέτουν εαυτούς πάνω από το εμείς... Και βάζουν προθεσμίες ευρωεκλογών σε έναν πρόεδρο εκλογών πριν από 4 μήνες. Ιδού η απάντηση! Ξεχνούν το μάθημα! Πού κατέληξαν οι υπονομευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Στα αζήτητητα, να παρακαλούν το ΠΑΣΟΚ να τους πάρει.

Στην Αριστερά οι υπονομευτές δεν εκλέγονται αρχηγοί... Αν δεν είμαι εγώ απέναντι τους, θα τον λένε κι αυτόν ουρανοκατέβατο.

Κάποιοι νομίζουν πως θα καταφέρουν τη συντριβή μου στις ευρωεκλογές για να επιστρέψουν. Αν ήταν διαφορετικά, ο Αλέξης Τσίπρας θα ήταν εδώ και μακάρι να ήταν. Εγω πρώτος θα το ήθελα αυτό! Ποιος θα ψηφίσει ηγέτη χωρίς κόμμα; Νομίζουν πως βυθίζουν εμένα αλλά βυθίζουν το καράβι που είναι συνεπιβάτες.

Κάποιοι νόμιζαν πως θα έχουν τον ξένο, τον μικρό, του χεριού τους... Πως θα κυβερνούσαν δια αντιπροσώπου! Λάθος πρόσωπο! Δεν θα σας προδώσω ποτέ! Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει σε καταστατικό συνέδριο και θα γίνει σύγχρονο συνέδριο.

Εσείς είστε πρώτοι! Καθαρά, όποιος νομίζει πως μπορεί να ανορθώσει ένα κόμμα από δύο εκλογικές συντριβές, ας έρθει να αναλάβει! Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις αυτοί που πηγαν το κόμμα από το 32 στο 18%. Θέλουμε χρόνο και ομοψυχία...

Εγώ Πρόεδρος υπό προθεσμία δε γίνομαι, και το δήλωσα ήδη από την Τρίτη.

Θα κριθώ - και πολύ σκληρά- στις πρώτες εθνικές εκλογές.

Θα συνεχίσω να βλέπω βιογραφικά, να φέρνω δίπλα μου τους καλύτερους της κοινωνίας, να βρίσκομαι από τη μία γωνιά της χώρας στην άλλη.

Θα συνεχίσω να δουλεύω 24 ώρες το 24ωρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θα συνεχίσω να κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια έχοντας τη γλυκιά κούραση ότι και σήμερα υπερέβαλα εαυτόν, ότι μια μέρα ακόμα βρέθηκα παντού, στην πρώτη γραμμή, ότι και σήμερα αγωνίστηκα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως ΕΝΑΣ ΙΣΟΝ ΚΑΝΕΝΑΣ.

Χρειάζομαι τα ικανά στελέχη, τα φωτεινά μυαλά δίπλα μου. Και ευτυχώς υπάρχουν πολλά. Και ευτυχώς προχωράμε μαζί.

Απέναντι σε όσους συνεχίζουν και έχουν αυταπάτες, σήμερα εμείς αντικρίζουμε την πραγματικότητα:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ.

Η ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ.

«Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε»

Όσοι πίστεψαν ότι φυτεύτηκα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα θα δουν τις δικές μου ρίζες. Προσφεύγω στις ρίζες μου: Στα μέλη και στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Με έναν πλήρη οδικό χάρτη για επανεκλογή, επανίδρυση και επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβερνώσα παράταξη.

Ως τη μονη απάντηση σε ένα σάπιο, διεφθαρμένο και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα. Δε με κρατάει κανείς. Μόνο ο κόσμος.

Ο κόσμος που στάθηκε στις ουρές. Και θα ξανασταθεί, για να έχει φωνή και ελπίδα. Είμαι εδώ. Είμαι όρθιος. Είμαι έτοιμος.

Να τελειώνουμε με τα μικρά για να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα, τη Δεξιά του Μητσοτάκη. Βρείτε μου αντίπαλο. Βρείτε μου αντίπαλο και πάμε.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία: