Στο θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού

Στο θέμα των μαρμάρων του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού

Στις αιτιάσεις που έχει εκφράσει για το αν η χώρα μας πρέπει να διεκδικήσει μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή των μαρμάρων που Παρθενώνα αναφέρθηκε, σήμερα από τα Χανιά, ο υπουργός πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός Πολιτισμού ερωτήθηκε για πιο λόγο έχει εκφράσει τόσες αμφιβολίες πώς αν κινηθεί νομικά η χώρα θα το χάσει το παιχνίδι.

Ο κ Μπαλτάς απάντησε: « Δεν είναι ακριβώς έτσι. Δεν έχω πολλές αμφιβολίες. Είναι το ανάποδο. Όσο ισχυρά και αν είναι τα επιχειρήματα που έχουμε, και είναι εξαιρετικά τα επιχειρήματα που έχουμε, σε μία δίκη πάντα υπάρχει έστω η μικρή πιθανότητα να την χάσουμε. Και δεν μπορούμε να ρισκάρουμε να χάσουμε τη δίκη όσο και αν οι πιθανότητες είναι προς το μέρος μας.

Βλέπετε, ότι η διεθνής κοινή γνώμη συμπαρίσταται όλο και περισσότερο. Προχθές στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών είχε μια απόφαση που πράγματι συμβαίνει πολύ σπάνια να αναφέρονται ρητά τα γλυπτά του Παρθενώνα για ανάγκη επιστροφής τους και άρα με αυτή την έννοια η κοινή γνώμη πιέζει όλο και περισσότερο παγκοσμίως και στη Βρετανία ειδικότερα.

Με αυτή την έννοια δεν θεωρούμε, δεν θεωρώ τουλάχιστον εγώ, ότι είναι η στιγμή σήμερα να πάμε στη δίκη επειδή υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να την χάσουμε».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ - ΜΠΕ