Στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης επιμένει ο Β. Λεβέντης

Στην ανάγκη σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης επιμένει ο Β. Λεβέντης

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Αγορά» κατηγορεί για καιροσκοπισμό όσους μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ συντηρούν σενάρια στήριξης της κυβέρνησης από το κόμμα του «ξεκαθαρίζοντας» ότι δεν θα ψηφίσει ούτε κρίσιμα νομοσχέδια ακόμα και αν υπάρχει θέμα κυβερνητικής πλειοψηφίας ή κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Ο κ. Λεβέντης τονίζει ότι αν στηρίξει κάποια νομοσχέδια επειδή κινδυνεύει η κυβερνητική πλειοψηφία τότε θα γκρεμιστεί η Ένωση Κεντρώων, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνει από οπαδούς του κόμματος από όλη την Ελλάδα είναι σαφή και προειδοποιούν ότι τότε τελειώνει το δικό του κόμμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων παρά την κατηγορηματική διάψευση από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στα σενάρια για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, ο ίδιος επιμένει ότι πρέπει να γίνει οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και συμμετοχή στην κυβέρνηση και της Νέας Δημοκρατίας.

Την πρόταση αυτήν, όπως αναφέρει στη συνέντευξή του ο κ. Λεβέντης, την έκανε στον πρωθυπουργό και στην πρόσφατη σύνοδο των πολιτικών αρχηγών και πιστεύει ότι στο τέλος ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να την αποδεχτεί.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Φλαμπουράρη ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποδεχτεί 4-5 σημεία από τα 9 που έχει θέσει ως προϋπόθεση για διάλογο ο κ. Λεβέντης, απάντησε ότι «αυτές είναι καιροσκοπικές ενέργειες. Δεν υπάρχουν εκπτώσεις εδώ. Τα εννέα σημεία δεν τα έδωσα προκειμένου να στηρίξω ή να συνεργαστώ. Για να βοηθήσω τα έδωσα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ