Στ. Κασσελάκης: Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές

Στ. Κασσελάκης: Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές

«Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ» υποστήριξε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης λίγες ώρες μετά την απόρριψη της πρότασης για επανεκλογή προέδρου, από το Συνέδριο, σημειώνοντας μάλιστα πως «κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές».

Στον απόηχο της άγριας κόντρας που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και την υποψήφια για την προεδρία Όλγα Γεροβασίλη, πριν τελειώσουν οι εργασίες του Συνεδρίου και προχωρήσουν οι σύνεδροι στην ψηφοφορία για την πρότασή του περί εσωκομματικές εκλογές στις 10 Μαρτίου για την προεδρία, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε πεντακάθαρα να εννοηθεί, χωρίς να κατονομάζει, πως «κάποιοι» θα επαναλάβουν το εγχείρημα της αμφισβήτησης προς το πρόσωπό του.

Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης τους προσδιόρισε αριθμητικά  ως «λίγους», και διαμήνυσε ότι «αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας.
Δικό σας είναι.

Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές.

Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ.

Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους;
Επανίδρυση.
Νέα Όργανα.
Αξιοπιστία.
Αξιοκρατία.
Ανάσα δημοκρατίας τώρα.
Λύτρωση τώρα.
Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή».

 Στ. Κασσελάκης: Οι μάσκες έπεσαν, δεν πάμε σε εκλογές

Νωρίτερα, υπήρξαν άγρια κονταροχτυπήματα από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του κόμματος ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και την επικεφαλής των διαφωνούντων με την ηγεσία, Όλγα Γεροβασίλη, με τον πρώτο, μετά την απόρριψη για προσφυγή στην εσωκομματική κάλπη να δηλώνει: «Παιδιά αρκετά, έπεσαν οι μάσκες. Δεν πάμε σε εκλογές, πάμε μπροστά».

Όλγα Γεροβασίλη: Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν

«Στην πρώτη σου ομιλία είπες "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ», απάντησε νωρίτερα η Όλγα Γεροβασίλη αμέσως μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, προκαλώντας την ανταπάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύντομη ομιλία της είπε: «Αγαπητέ Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε "μου αντίπαλο και πάμε". Αν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω το καταστατικό του κόμματος. Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν.

Σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες, τώρα αν θέλεις εκλογές σε δέκα μέρες κάνετε τις μόνος σου και να δούμε τι θα πάρεις».

Σημειώνεται ότι η κ. Γεροβασίλη επιμένει στις καταστατικές προθεσμίες που κατά την άποψή της προβλέπουν διάστημα ενός μηνός για την διεξαγωγή εκλογής αρχηγού με κάλπη.

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν' τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

«Αν αποσύρεις την πρόταση για εκλογές, αποσύρω την υποψηφιότητά μου», επανέλαβε η αντιπρόεδρος της Βουλής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει τον λόγο και να της απαντά πως «αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν υπάρχει λόγος για εκλογές».

Στ. Κασσελάκης: Τώρα είναι η ώρα για όλα ή τίποτα

«Σας καλώ όλοι να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε όχι με βάση αυτό που θα θέλαμε, αλλά με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντι μας», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε ότι «ο ιστορικός ηγέτης της παράταξης μας αν και από μακριά ζητά νέα κάλπη για πρόεδρο. Η συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα για πρόεδρος απέναντι μου. Πώς γίνεται να τη ζητάει ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και υπάρχει ήδη κι άλλη υποψηφιότητα για πρόεδρος, και πώς αλήθεια θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες;» 

Και πρόσθεσε: «Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μία απόφαση ματαίωσης εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου, θα ήταν σαν να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια αντί να μιλήσουν τα χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι να τερματιστεί η εσωστρέφεια μια για πάντα».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης είπε ότι άλλαξε την ώρα της ομιλίας του για να απευθυνθεί στους συνέδρους τώρα, «γιατί τώρα είναι η ώρα για όλα η τίποτα».

«Από χθες σύνεδροι που νοιάζονται, πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, με απόλυτη ανιδιοτέλεια, μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια νέας εκλογής προέδρου. Το εκτιμώ ειλικρινά πάρα πολύ. Μία συντρόφισσα η Αθήνα δακρύζοντας πριν αποχωρήσω χθες το βράδυ με πλησίασε με αγκάλιασε και μου ζήτησε να μην πάμε σε νέες εκλογές προέδρου. Μου ζήτησε να προστατέψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και μου ράγισε την καρδιά μου, ειλικρινά», είπε.

Πρόσθεσε ότι «δίπλα στην Αθήνα, δίπλα σε τόσους από σας βουλευτές και στελέχη μας που επίσης πονούν το ΣΥΡΙΖΑ, επίσης με απόλυτη ανιδιοτέλεια, δηλώνουν ότι ‘δε χρειάζεται εκλογές, έχουμε πρόεδρο τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε'. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Επιτρέψτε μου όμως να σας εξηγήσω γιατί αυτό δυστυχώς δεν γίνεται», είπε.

Ο κ. Κασσελάκης διάβασε το εξής: «Αντί να σερνόμαστε σε μία παρατεταμένη κρίση που οδηγεί σε νέα εκλογική συρρίκνωση μόνη διέξοδος είναι να δώσουμε εκ νέου το λόγο σε αυτούς που κράτησαν και συνεχίζουν να κρατάνε όρθιο το κόμμα και την παράταξη μας, στα μέρη μας». «Αυτό είναι απόσπασμα από την προχθεσινή ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα», επισήμανε.

«Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε. Αλλά εγώ την αλήθεια μου εδώ μέσα θα την πω», τόνισε.

Αιχμές άφησε για όσους ζητούν εκλογές μετά τις ευρωεκλογές. Σε ένα μήνα είναι 25η Μαρτίου, άρα πάμε 31 Μαρτίου. Πάνω από ένα μήνα η χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση, με διαφωνούντες στα κανάλια για να μην μείνει τίποτα όρθιο. Και μετά Πάσχα και προεκλογική περίοδος για ευρωεκλογές, για σίγουρη αποτυχία, υπογράμμισε.

Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία στις ευρωεκλογές για να πάμε σε ένα νέο ρινγκ, σημείωσε. «Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους γεύματα και μυστικούς δείπνους, που στην πλάτη μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;» τόνισε.

Στο σημείο αυτό έριξε τα «καρφιά του» στην υποψηφιότητα της κ. Γεροβασίλης σημειώνοντας ότι «αν είναι κάποιος φυτευτός δεν θα επανεκλεγεί. Θα επανεκλεγεί μόνο αν έχει ριζώσει στην κοινωνία». 

«Κάντε την καρδιά σας πέτρα και πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη μάχη των ευρωεκλογών» ανέφερε ακόμη. «Πρόεδρος υπό προθεσμία, που θα πάει στις ευρωεκλογές αμέσως μετά την εσωκομματική σύγκρουση, δεν μπορώ να γίνω» υπογράμμισε.

«Δώστε καθαρές λύσεις τώρα, εκλογή προέδρου στις 10 Μαρτίου, ώστε ο νικητής να έχει χρόνο για τη δύσκολη μάχη των ευρωεκλογών, για ανοικτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, για να συγκροτήσει τον βαθιά πληγωμένο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μαχαιρώματα, χωρίς ασφυκτικές προθεσμίες, χωρίς ενδιάμεσες προθεσμίες, χωρίς αυθαίρετους όρους», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζήτησε επίσης να γίνουν άμεσες αλλαγές στο καταστατικό.