Ο. Γεροβασίλη σε Στ. Κασσελάκη: Αν αποσύρεις την πρόταση για εκλογές, σταματάμε εδώ
Eurokinissi
Eurokinissi

Ο. Γεροβασίλη σε Στ. Κασσελάκη: Αν αποσύρεις την πρόταση για εκλογές, σταματάμε εδώ

«Στην πρώτη σου ομιλία είπες "βρείτε μου αντίπαλο και πάμε". Αν το ανακαλέσεις, σταματάμε εδώ», είπε η Όλγα Γεροβασίλη αμέσως μετά την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη.

Στην σύντομη απάντησή της είπε: "Αγαπητέ Στέφανε στην πρώτη σου ομιλία είπες βρείτε 'μου αντίπαλο και πάμε'. Αν το ανακαλέσεις σταματάμε εδώ. Αλλιώς εγώ δεν θα παραβιάσω το καταστατικό του κόμματος. Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν.

Σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες, τώρα αν θέλεις εκλογές σε δέκα μέρες κάνετες μόνος σου και να δούμε τι θα πάρεις".

Σημειώνεται ότι η κ. Γεροβασίλη επιμένει στις καταστατικές προθεσμίες που κατά την άποψή της προβλέπουν διάστημα ενός μηνός για την διεξαγωγή εκλογής αρχηγού με κάλπη.

«Στην αριστερά λευκές επιταγές δεν υπάρχουν. Όποιος νόμιζε ότι μπορεί να το έχει αυτό, κάτι δεν καταλαβαίνει. Αγαπητέ Στέφανε, εγώ σήκωσα το γάντι που πέταξες, εσύ το πέταξες», πρόσθεσε. Εν συνεχεία, σχολίασε: «Τώρα αν θες εκλογές σε 10 μέρες αντιλαμβάνεσαι τι έχεις πει, ε καν' τις μόνος σου να δεις τι θα πάρεις. Μένω σε αυτό που είπα».

«Αν αποσύρεις την πρόταση για εκλογές, αποσύρω την υποψηφιότητά μου», επανέλαβε η αντιπρόεδρος της Βουλής, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει τον λόγο και να της απαντά πως «αν αποσύρεις την υποψηφιότητά σου, δεν υπάρχει λόγος για εκλογές».

Τρεις είναι οι προτάσεις που κατατέθηκαν προς έγκριση στο συνέδριο. Η πρώτη είναι η πρόταση του Στ. Κασσελάκη για διενέργεια εκλογών στις 10 Μαρτίου. Η δεύτερη είναι η πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου, Νίκου Παππά και Γιώργου Τσίπρα να μην γίνουν εκλογές και να συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο τη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμαστεί το κόμμα συγκροτημένα για τις ευρωεκλογές. Η τρίτη πρόταση, της Ο. Γεροβασίλη, είναι να διενεργηθούν εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, σε έναν μήνα και μόνο με κάλπες.

Τελικά, το συνέδριο καταψήφισε την πρόταση για εκλογές.