Δεν είμαστε σε καλό δρόμο αν η απάντηση στην αδικαιολόγητη αλαζονεία της μίας πλευράς δεν είναι η επίμονη προσπάθεια υπέρβασής της, σημείωσε ο Σπύρος Λυκούδης, σχετικά με τις κινήσεις για τη συσπείρωση του ευρύτερου δημοκρατικού μεταρρυθμιστικού χώρου.
Ειδικότερα, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο Action104,6fm, μεταξύ των άλλων ο κ. Λυκούδης είπε:
«Είδα χθες την ανακοίνωση του Ποταμιού που αφορά στις αποφάσεις της Παρασκευής 10/2 στην κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Στη συνεδρίαση αυτή εγώ δεν πήρα μέρος. Ως συνεργαζόμενος με Το Ποτάμι, Βουλευτής Α' Αθηνών, δεν έχω λείψει από καμία συνεδρίαση της Κ.Ο. για θέματα κοινοβουλευτικής δραστηριότητας. Στη συνεδρίαση της Παρασκευής, που είχε ως αντικείμενο λήψη απόφασης για πολιτικούς προσανατολισμούς του κόμματος, δεν παραβρέθηκα διότι ως μη ενταγμένος στο Ποτάμι, ως μη μέλος του, δεν μετέχω σε αποφάσεις για γενικές πολιτικές του επιλογές.
Τώρα επί της ουσίας, έχω δηλώσει πολλές φορές και προσφάτως, ότι κάθε κινητικότητα στον ευρύτερο Δημοκρατικό Μεταρρυθμιστικό χώρο που στοχεύει στη συσπείρωση του συνόλου των δυνάμεων είναι θετική.
Οποιαδήποτε συνεργασία έχει ως επιλογή τη συγκρότηση ενός νέου ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς έχει και τη δική μας στήριξη, των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς.
Αν όμως η απάντηση στην αδικαιολόγητη αλαζονεία της μίας πλευράς δεν είναι η επίμονη προσπάθεια υπέρβασής της αλλά επιμέρους κινήσεις που εξ'' αντικειμένου συντηρούν τις αποστάσεις δεν είμαστε σε καλό δρόμο».