Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): «Η ΝΔ έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας και υπευθυνότητας»

Σβίγκου (ΣΥΡΙΖΑ): «Η ΝΔ έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας και υπευθυνότητας»

Δριμεία κριτική για τη στάση της ΝΔ, στην οποία καταλογίζει ότι επενδύει στην πατριδοκαπηλία σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα αδιέξοδά τους, άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον απόηχο των εξελίξεων γύρω από την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Κουμουτσάκος. «Αυτό που είναι πρωτοφανές», τόνισε, «είναι να γίνεται μια τέτοια επίθεση από φασιστοειδή, και η ΝΔ να έχει το θράσος να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ γι'' αυτή την επίθεση και για ηθική αυτουργία τον Ν. Φίλη».

 Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5", η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι «η ΝΔ έχει χάσει κάθε ίχνος πολιτικής αξιοπιστίας και υπευθυνότητας». Ανέφερε ότι «όλη αυτή την εβδομάδα είδαμε να παίζει πολύ περίεργα παιχνίδια με την ακροδεξιά, επένδυσε στην πατριδοκαπηλία, επένδυσε σε μια πολιτική αντιπαράθεση που σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με όσα θα πρέπει να συζητάνε αυτή τη στιγμή τα κόμματα στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε». «Προσπάθησαν, ρίχνοντας νερό στο μύλο της ακροδεξιάς, να ξεφύγουν από τα δικά τους αδιέξοδα και τελικά αυτό που είδαμε, ήταν ντροπιαστικό...», επισήμανε.

 Στηλίτευσε, επιπλέον, το γεγονός ότι, όπως είπε, «δεν υπάρχει ούτε μια λέξη αυτοκριτικής όταν ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης ζητούσε την κεφαλή επί πίνακι του κ. Φίλη, καλώντας στη συγκεκριμένη συγκέντρωση», για να σχολιάσει πως «φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε μέτρο».

 Αναφορικά με το κλίμα που ακολούθησε χτες στη Βουλή, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «δυστυχώς βλέπουμε ότι, αντί η ΝΔ να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τον διάλογο και στη Βουλή με πολιτικά επιχειρήματα, προσπάθησε για ακόμη μια φορά να κάνει τη Βουλή αντίστοιχη της εσωκομματικής της αρένας» και προσέθεσε: «Δεν είναι τυχαίο ότι όσο προχωρούν οι εσωκομματικές διαδικασίες της ΝΔ και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων προέδρων της, βλέπουμε να διολισθαίνουν ακόμη περισσότερο στο ποιος θα εκφράσει καλύτερα το κομμάτι της ακροδεξιάς που συνεχίζει να υπάρχει στη ΝΔ».

 Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με δηλώσεις του κ. Καμμένου για τις δηλώσεις του κ. Φίλη και εάν αυτό θα συνιστούσε κυβερνητικό πρόβλημα σε ενδεχόμενο πρότασης μομφής (σ.σ. για την οποία έχει μιλήσει ο κ. Μεϊμαράκης), η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν θέλει να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Καμμένου. «Και φαντάζομαι», συμπλήρωσε, «ότι δεν τίθεται ζήτημα για το τι θα πράξει η κυβέρνηση στο σύνολό της από μια ενδεχόμενη πρόταση μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση...».

 Για το ενδεχόμενο να καταθέσει η ΝΔ επίκαιρη ερώτηση, η κ. Σβίγκου έκανε λόγο για πολύ επικίνδυνα παιχνίδια που ξεκίνησαν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να τονίσει ότι «δεν γίνεται να ποινικοποιούμε την έκφραση μιας προσωπικής άποψης. «Ο ίδιος ο Ν. Φίλης», συνέχισε, «από τη μία επαναδιατύπωσε την προσωπική του άποψη, από την άλλη είπε ότι ο ίδιος δεν αμφισβητεί την κρατική πολιτική, οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα επί αυτού». Σημείωσε δε ότι «θέμα, όμως, υπάρχει όταν, με αφορμή μια προσωπική άποψη για οποιοδήποτε θέμα, γίνεται ένα κυνήγι μαγισσών, μια Ιερά Εξέταση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με τον δημοκρατικό διάλογο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

pdf