Προσφυγική κρίση και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου – Μέρκελ

Προσφυγική κρίση και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της συνάντησης Παυλόπουλου – Μέρκελ

Η προσφυγική κρίση, «η οποία επιβαρύνει ιδιαίτερα την Ελλάδα και τη Γερμανία» και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο του τρίτου προγράμματος βοήθειας, θα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης που θα έχουν τη Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο, η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπως δήλωσε, πριν από λίγο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ. 

Αναφερόμενος στα θέματα που θα απασχολήσουν αυτήν τη συνάντηση αλλά και τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή μεταξύ της κ. Μέρκελ και του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και υπουργών των δύο χωρών, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι θα συζητηθούν η βελτίωση της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μετατροπή της παράνομης μετανάστευσης σε νόμιμη και η αντιμετώπιση των αιτιών του προσφυγικού κύματος.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι στην περίπτωση της Ελλάδας, προφανώς, θα συζητηθεί και η κατάσταση των πραγμάτων σε ό,τι αφορά την πορεία των μεταρρυθμίσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ