Πλεύση Ελευθερίας: Αποχώρησαν υποψήφιες και καταγγέλλουν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
Εκλογές 2023

Πλεύση Ελευθερίας: Αποχώρησαν υποψήφιες και καταγγέλλουν τη Ζ. Κωνσταντοπούλου

Αποχωρούν από την Πλεύση Ελευθερίας τρεις υποψήφιες στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καταγγέλλοντας την πρόεδρο του κόμματος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι τις έκοψε από τα ψηφοδέλτια για να βάλει «δικούς της».

Πρόκειται για την Όλγα Δάλλα, που ήταν υποψήφια στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών, την Μαργαρίτα Καζάκου, που ήταν πρώτη σε σταυρούς στη Β΄ Πειραιά και την Χρύσα Διαμαντοπούλου, που ήταν πρώτη στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. 

Από την πλευρά της πάντως η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας υποστηρίζει πως όλοι οι υποψήφιοι είχαν ενημερωθεί από τις προηγούμενες εκλογές ότι μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στα ψηφοδέλτια πριν τις δεύτερες κάλπες.

Η Όλγα Δάλλα με ανάρτησή της στο Facebook, καταγγέλλει ότι «η Ζωή Κωνσταντοπούλου αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους», κάνοντας λόγο για «έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα» και για «φαυλότητα».

Σημειώνεται ότι η Ο. Δάλλα είχε έρθει πρώτη σε σταυρούς για την Πλεύση Ελευθερίας στη συγκεκριμένη περιφέρεια και στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές του Ιουνίου τοποθετήθηκε στην τρίτη θέση πίσω από τους Σπύρο Μπιμπίλα (που κατετάγη τρίτος στις εκλογές του Μαΐου) και Ευθύμιο Μαυράκη.

«Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις…ήρθε η προδοσία. Πριν μπει στη Βουλή, άρχισε τις εκκαθαρίσεις. Τέλος λοιπόν στην πολιτική μου «καριέρα»! Ήθος, Αξιοκρατία Δικαιοσύνη Δημοκρατία/Η φωνή των πολιτών στη Βουλή/Λαϊκή Κυριαρχία τονίζονται στη Διακήρυξη της Πλεύση Ελευθερίας. Και ήταν όλα ΨΕΜΑΤΑ … Η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Zoe Konstantopoulou αποφάσισε και διέταξε να πεταχτεί η ψήφος σας στα σκουπίδια προκειμένου να διορίσει τους ημέτερους. Παίρνω λοιπόν την ευθύνη που μου αναλογεί. Αποχωρώ από αυτό το έκτρωμα που έχει το θράσος να αυτοαποκαλείται κίνημα. Ζητώ συγνώμη από όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν. Δεν μπόρεσα να ανταπεξέλθω στη φαυλότητα», αναφέρει στην ανάρτησή της.

Επίσης, η Μαργαρίτα Καζάκου, με ανάρτησή της στο Facebook, καταγγέλλει ότι έχει αλλάξει το ψηφοδέλτιο της Πλεύσης Ελευθερίας στη Β΄ Πειραιώς.

Αναρτώντας πίνακα με τις ψήφους που πήρε κάθε υποψήφιος της Πλεύσης Ελευθερίας στη Β΄ Πειραιώς (όπου πρώτευσε), η Μ. Καζάκου έγραψε: «Αυτοί είναι οι νικητές της Β΄ Πειραιά γιατί αυτούς τίμησε ο λαός με την ψήφο του... και όχι αυτοί που φυτεύτηκαν με απόφαση της Αρχηγού Ζωής Κωνσταντοπούλου και που θα δείτε στο ψηφοδέλτιο της Κυριακής της 25/6/2023 της Πλεύσης Ελευθερίας..!!!».

 

Μάλιστα, κάτω από την ανάρτηση της Μ. Καζάκου υπάρχει σχόλιο του υποψήφιου με την Πλεύση Ελευθερίας στα Ιωάννινα, Χρήστου Λάμπρου, ο οποίος καταγγέλλει ότι παρότι ήταν ο μοναδικός υποψήφιος του κόμματος τον Μάιο, τώρα «κόπηκε».

Την απόσυρσή της από τα ψηφοδέλτια της Πλεύσης Ελευθερίας ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής, μια ακόμα υποψήφια, η Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία στις εκλογές του Μαΐου ήταν πρώτη σε σταυρούς στον Βόρειο Τομέα και με τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια, βρέθηκε στην ένατη θέση.

«Από πρώτη στον Β1 Τομέα όμως, με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθαρίσεις, βρέθηκα σήμερα να είμαι στην 9η θέση στις νέες λίστες του κόμματος. Η ψήφος μας στα σκουπίδια, λοιπόν. Υπήρξα απλώς ένα “δόλωμα” για αυτούς. ΟΧΙ. Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook.

Διαβάστε επίσης:

«Δεν μας σηκώνουν τα τηλέφωνα», καταγγέλλουν οι υποψήφιες που «κόπηκαν» (vid)

Πίσω από το χαμόγελο και τις καρδούλες της Ζωής…