Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρό ενδεχόμενο για ταξίδι του Στ. Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ισχυρό ενδεχόμενο για ταξίδι του Στ. Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη

Πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρουν ότι υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενο ο Στέφανος Κασσελάκης μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταβεί στη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ενέργεια αυτή έχει στόχο να στείλει «ένα μήνυμα για την ανάγκη λύσεις δύο κρατών που να συνυπάρχουν ειρηνικά στην περιοχή».

Να σημειωθεί ότι οι αναφορές που αποδίδονται στην Κουμουνδούρου έρχονται μια ημέρα αφότου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του την Τρίτη δήλωσε ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες», γεγονός που προκάλεσε την εύλογη αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα Νόαμ Κατς, ο οποίος και επισήμανε πως με αυτόν τον τρόπο είναι «σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες». 

Ο πρέσβης του Ισραήλ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» τόνισε προς τον Στέφανο Κασσελάκη πως η Χαμάς, «είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της» και ότι οι «οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της».

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές ο Νόαμ Κατς παρέθεσε και το πρόσφατο βάρβαρο βίντεο της Χαμάς με τις ομήρους Ισραηλινές γυναίκες που εμφανίζονται κακοποιημένες σωματικά από τους τρομοκράτες υπογραμμίζοντας πως «αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο πρέσβης του Ισραήλ ανέφερε:  

«Άκουσα μέρος της συνέντευξης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην τηλεόραση του Alpha. Ο ισχυρισμός ότι «μέρος της Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατικές ενέργειες» είναι σαν να ισχυρίζεται κάποιος ότι μόνο ένα μέρος του ISIS είναι τρομοκράτες. Η Χαμάς, είναι μια γενοκτονική, δολοφονική τρομοκρατική οργάνωση από τα κορυφαία κλιμάκια της μέχρι τη βάση της. Όλοι είναι υπεύθυνοι για τη φρικτή σφαγή στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Οι δηλώσεις, οι διδαχές και οι ενέργειες των ηγετών της αποκαλύπτουν την πραγματική τρομοκρατική φύση της. Αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή, τόσο για το Ισραήλ όσο και για τους Παλαιστίνιους, η Χαμάς δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μέρος της. Αυτή είναι η βαρβαρότητα που αντιπροσωπεύει η Χαμάς. Αυτές οι γυναίκες είναι ακόμα αιχμάλωτες». 

Μετά την αντίδραση του πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, την επόμενη ημέρα, Τετάρτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε σε νέα συνέντευξή του να αποσοβήσει το ατόπημά του λέγοντας: «αναφέρθηκα στις δραστηριότητες της Χαμάς. Μια ομάδα που μέσα σε αυτές τις δραστηριότητες περιλαμβάνονται και οι τρομοκρατικές επιθέσεις, είναι τρομοκρατική οργάνωση. De facto. Εάν ένα κομμάτι - για οπουδήποτε λόγο - καλύπτει ανθρωπιστικές ανάγκες, αυτό το κομμάτι πρέπει να το αναλάβει η Δύση».

Ακολούθως, στη διευκρίνιση του δημοσιογράφου ότι «δίπλα από τη Χαμάς μπαίνει η λέξη τρομοκρατική οργάνωση», ο ίδιος απάντησε: «100% ναι», παραδεχόμενος την ορθότητα της παρέμβασης του πρέσβη του Ισραήλ.