Ξαφνικός… πόνος για την εικόνα της Βουλής και τις «μάχες» ανάμεσα σε βουλευτές και υπουργούς έπιασε την Κατερίνα Παπακώστα, η οποία αίφνης ξέχασε τα «γαλλικά» Καμμένου – Τσίπρα και ζήτησε να προστατευτεί ο… υπουργός από προσωπικές αναφορές, χαρακτηρίζοντάς της άσχετες!
Συγκεκριμένα, αφού είχαν προηγηθεί οι αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη για τις περιπέτειες του Π. Καμμένου στο καζίνο του Λονδίνου η (υπότροπη) Κατερίνα Παπακώστα θυμήθηκε ότι «οι κοκορομαχίες οι οποίες διεξάγονται στη Βουλή των Ελλήνων, οι προσωπικές αναφορές, και μάλιστα με αφορμή τέτοια ζητήματα, δεν περιποιούν τιμή στον Ελληνικό Κοινοβούλιο».
«Και θα παρακαλέσω και τον κύριο Πρόεδρο της Βουλής και εσάς, που είστε οι αρμόδιοι Αντιπρόεδροι για να διαχειρίζεστε και να συντονίζετε αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσετε και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους ή τους Υπουργούς προς τους συναδέλφους ή τους συναδέλφους προς τους Υπουργούς, να τηρείτε πάντοτε τον Κανονισμό», προσέθεσε η ίδια «καλύπτοντας» ουσιαστικά τον Πάνο Καμμένο.
Την πολιτική κι όχι μόνο κάλυψη την περιτύλιξε πίσω από το επιχείρημα ότι δεν θα απολογείται για συμπεριφορές οι οποίες δεν περιποιούν τιμή και «για τις οποίες με εγκαλούν οι πολίτες ανυπαιτίως -όσον με αφορά, διότι έχω φροντίσει να σέβομαι τον κάθε συνάδελφο και την καθεμία συνάδελφο- και να δέχομαι την φράση «Όλοι περίπου το ίδιο είστε» και «Τι εικόνα είναι αυτή την οποία δίνετε στη Βουλή των Ελλήνων» και «Πώς να σας σεβαστούμε εμείς στη συνέχεια;».
Από την πλευρά του ο Π. Καμμένος άνοιξε την «αγκαλιά» του και την προσκάλεσε στο υπουργείο προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Ωστόσο, ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγο αργότερα ξεκαθάρισε ότι κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε μια τέτοια επιτροπή. «Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου», συμπλήρωσε με νόημα.
Λίγη ώρα αργότερα η βουλευτής της Β΄Αθήνας με διευκρινιστική της δήλωση ανέφερε τα εξής:
«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν:
Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν,
δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω,
τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο.
Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ' όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ. Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές.
Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»