Π. Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης εξαπατά πολιτικά τους πολίτες με την τιμή της φέτας

Π. Μαρινάκης: Ο κ. Κασσελάκης εξαπατά πολιτικά τους πολίτες με την τιμή της φέτας

«Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη, στο TikTok, όπου εμφανίζεται να λέει ότι δεν βρίσκει φέτα στην τιμή που είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή.

O Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας το σημερινό βίντεο που ανέβασε στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ψάχνοντας φέτα με 6,28 ευρώ το κιλό, υπογραμμίζει πως στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, φαίνεται πως η ενδεικτική τιμή των 6,28 ευρώ αναφέρεται σε συσκευασία μισού και όχι ενός κιλού όπως αυτή που έψαχνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης και όπως φαίνεται και στο κατατεθέν από τον πρωθυπουργό έγγραφο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέκρινε συσκευασία 500 γραμμαρίων σε όλες τις χώρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  παρέθεσε και απόσπασμα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή στην οποία φαίνεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδέποτε μίλησε για «το κιλό», όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως αν κανείς υπολογίσει την τιμή του κιλού από τα στοιχεία που προσκόμισε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, θα δει πως τα προϊόντα που κοιτούσε ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν ακόμα φθηνότερα.

«Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Προσπαθούμε να μειώσουμε τις συνέπειές του με σοβαρές κινήσεις. Αύξηση των εισοδημάτων, πολλά και αυστηρά πρόστιμα και βέβαια στοχευμένες παρεμβάσεις», ανέφερε κλείνοντας ο Παύλος Μαρινάκης.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο βίντεο που ανάρτησε στο TikTok εμφανίζεται να επισκέπτεται διαφορετικά σούπερ μάρκετ για να βρει την προσφορά 6,28 ευρώ της φέτας.

«Φέτα, πρώτη μάρκα, 11,94 ευρώ το κιλό. Φέτα από τη Θράκη είναι 9,85 ευρώ. Φέτα από την Ήπειρο 11,45 ευρώ. Φέτα από τη Βυτίνα 12,90 ευρώ. Και μετά υπάρχει μια φέτα Καλαβρύτων που είναι 12,30 ευρώ» αναφέρει αρχικά και σημειώνει: «Ψάχνω να βρω προσφορά για φέτα. Δεν μπορώ να αγοράσω φέτα με τον προϋπολογισμό μου. Πάω να βρω την προσφορά κι αν δεν τη βρω, θα στείλω γράμμα στην Ούρσουλα!»

Σε άλλο στιγμιότυπο, του προσφέρουν φέτα και ο Στέφανος Κασσελάκης ακούγεται να λέει ότι κάνει δίαιτα, ενώ κάποια στιγμή, σταματάει και ένα αυτοκίνητο, να ενημερώσει την οδηγό: «Ψάχνω προσφορά για φέτα 6,28 ευρώ».