ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ είτε διαστρεβλώνουν συνειδητά είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν οικονομικά στοιχεία

ΝΔ: Στον ΣΥΡΙΖΑ είτε διαστρεβλώνουν συνειδητά είτε δεν ξέρουν να διαβάζουν οικονομικά στοιχεία

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τον ισχυρισμό του ότι «μόλις 7 μικρές επιχειρήσεις έχουν λάβει ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης» που έκανε σε ανακοίνωσή του βάλλοντας κατά του Υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπο της ΝΔ Νίκος Ρωμανός σημειώνοντας πως, πλέον, «είναι δύσκολο να αποφασίσουμε αν στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιλέγουν να διαστρεβλώνουν συνειδητά το οτιδήποτε ή αν στα αλήθεια δεν ξέρουν να διαβάζουν βασικά οικονομικά στοιχεία».

«Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς την τελευταία ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για "7 μικρές επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης", αγνοώντας επιδεικτικά τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει πάνω από 1 δις ευρώ ενισχύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης;», τονίζει.

Εν συνεχεία σημειώνει ότι «στην περίπτωση πάντως που ισχύει όντως η πλήρης άγνοια, τους καλούμε να διαβάσουν τα πραγματικά δεδομένα:

- Μέχρι στιγμής, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έχουν συμβασιοποιηθεί 293 δάνεια, εκ των οποίων 140 αφορούν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ποσοστό 48% επί του συνόλου των δανείων του ΤΑΑ).

- Έως το τέλος Απριλίου 2024 είχαν ενταχθεί περισσότερες από 347.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε διαφορά αναπτυξιακά προγράμματα και δράσεις, με τη συνολική ενίσχυση (δημόσια δαπάνη) να ξεπερνά το 1 δις ευρώ.

- Από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του ΕΣΠΑ 2014-2020 χρηματοδοτήθηκαν πάνω από 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις έως 20 εργαζομένων (π/υ 420 εκατομμύρια ευρώ).

- Για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, ήδη έχει υπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό έγκριση για ποσό άνω του μισού δις ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιδοτήσεις πρόσληψης ανέργων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κάλυψη και των ασφαλιστικών εισφορών)».

«Για ακόμη μία φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ που όσο κυβέρνησε διέλυσε τους μικρομεσαίους κρατώντας ομπρέλα όσο «έβρεχε» ανάπτυξη και υπερφορολογώντας τους, αποδεικνύει το θράσος και την ανεπάρκειά του! Σε δύο εβδομάδες, το εκλογικό σώμα θα δώσει ξανά την απάντησή του. Προχωράμε», καταλήγει.