Π. Μαρινάκης για Κασσελάκη: Ευχήθηκα να έχουμε σοβαρή αντιπολίτευση - Δυστυχώς παραμένει ευχή

Π. Μαρινάκης για Κασσελάκη: Ευχήθηκα να έχουμε σοβαρή αντιπολίτευση - Δυστυχώς παραμένει ευχή

Το περιστατικό με τη «εξαφάνιση» της Δόμνα Μιχαηλίδου στο βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Στέφανος Κασσελάκης, από την επίσκεψή του σε σχολείο, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Κατ’ αρχάς, όταν εξελέγη ο κ. Κασσελάκης, αφού ανέφερα και την επικοινωνία που θα έχει με τον Πρωθυπουργό, έκανα μια ευχή «επιτέλους να αποκτήσει ο τόπος μας μια σοβαρή και αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση». Δυστυχώς θα μείνουμε στην ευχή, απ’ ό,τι φαίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο καθένας κρίνεται για τις πράξεις του, κρίνεται για τις ενέργειές του, για τις παραλείψεις του, για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων του. Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Όλα όσα βγήκαν μετά την επίσκεψη του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν τιμούν - νομίζω - τον ρόλο και τη θέση και το αξίωμα που επιτελεί, που υπερβαίνει και θα έπρεπε να υπερβαίνει την οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση». 

«Υπάρχουν κάποιοι θεσμοί οι οποίοι δεν έχουν να κάνουν με τα κόμματα και άνθρωποι οι οποίοι έχουν την ευθύνη κάποιων συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων, διοικούν συνολικά μαζί με τους αρμόδιους συγκεκριμένους οργανισμούς και εποπτεύουν φορείς και το Κράτος έχει μια συνέχεια και μια λειτουργία την οποία δεν μπορεί κανείς να αμφισβητεί», πρόσθεσε και χαρακτήρισε «λάθος εικόνα και λάθος μήνυμα να στέλνουμε στους πολίτες ότι γίνεται μια κοκορομαχία κομματική για να κερδίσει πρόσκαιρα οφέλη η Αξιωματική Αντιπολίτευση σε τόσο ειδικά σοβαρά και ευαίσθητα θέματα». 

Ο Παύλος Μαρινάκης αντιπαρέβαλλε δύο εικόνες: 

  • Η μία εικόνα είναι η πολιτική με πράξεις της Κυβέρνησης και σε αυτό τον τομέα. Η επέκταση σε όλη την Ελλάδα του προγράμματος του προσωπικού βοηθού. Η τόνωση και η σταδιακή αύξηση των επιδομάτων αναπηρίας. Ο διπλασιασμός του προσωπικού παράλληλης στήριξης στα σχολεία. Όλη η συνολική πολιτική, για τα άτομα με αναπηρία, της Κυβέρνησης που προφανώς πρέπει να γίνουν πάρα πολλά ακόμα στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, αλλά είναι συγκεκριμένες πολιτικές που θα συνεχιστούν και πρέπει να συνεχιστούν. Η πολιτική με ουσία, με λίγα λόγια, με αυτοκριτική, με τα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν και προσωπικά η κ. Μιχαηλίδου την έχει υπηρετήσει και συνεχίζει να την υπηρετεί και συνολικά η Κυβέρνηση. 
  • Η άλλη εικόνα, είναι η εικόνα της επικοινωνίας χωρίς περιεχόμενο. Και δυστυχώς, εγώ αυτό που θέλω να πω είναι ότι η χώρα μας πλήρωσε πολύ ακριβά αυτή τη λογική άσκησης πολιτικής, της πολιτικής των εντυπώσεων, της πολιτικής των συνθημάτων. Πήγαμε πολλά βήματα πίσω τα προηγούμενα χρόνια με αυτή τη λογική και νομίζω οι πολίτες συνολικά θέλουν να την αφήσουμε πίσω. 

Ερωτηθείς για την πολιτική μετανάστευσης και με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ελληνοποιήσεις μεταναστών ώστε να εργαστούν ως εργάτες γης το διέψευσε κατηγορηματικά. «Όχι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση ελληνοποιήσεων, θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω αυτό», είπε.

 

Δεν υπάρχει πρόθεση για αύξηση φορολογικών συντελεστών

«Δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε διάθεση, αλλά ούτε και προγραμματισμός για αύξηση φορολογικών συντελεστών», επισημαίνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «και την πρώτη και την δεύτερη τετραετία μειώνει και καταργεί φόρους».

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη. Η Κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός, εδώ και τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, την πρώτη και τη δεύτερη τετραετία, μόνο μειώνουν και καταργούν φόρους με βάση το πρόγραμμα το οποίο εξαγγέλλεται πριν τις εκλογές». 

Λίγες ημέρες πριν, στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός μίλησε συνολικά για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, για ένα ψηφισμένο νομοσχέδιο που είναι το 50% του προεκλογικού μας προγράμματος και για όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν στην οικονομία και, μεταξύ άλλων, εξήγγειλε και μια σειρά από πρωτοβουλίες, μέτρα και συνολικές κινήσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και με στόχο να εισπράττονται χρήματα, τα οποία, δυστυχώς, δεν εισπράττονται λόγω ενός ποσοστού φοροδιαφυγής» είπε και τόνισε: «Αυτές είναι οι πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Έχουν εξαγγελθεί. Δεν τίθεται ζήτημα αύξησης των φορολογικών συντελεστών. Κανένα».

Διευκρίνισε ότι ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έκανε μία ανάλυση για ένα ζήτημα, το οποίο υπάρχει. «Ποιο είναι το ζήτημα; Ότι επτά στους δέκα επαγγελματίες δηλώνουν κάτω και, ενδεχομένως, πολύ πιο κάτω από τον κατώτατο μισθό. Αυτό, προφανώς, πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Και σημείωσε: «Πώς θα αντιμετωπιστεί; Θα αντιμετωπιστεί με μια σειρά από πρωτοβουλίες, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και από τον αρμόδιο Υπουργό, τον κ. Χατζηδάκη και από τον Πρωθυπουργό αναλυτικά, και στην ομιλία του στη ΔΕΘ και σε ερωτήσεις που δέχτηκε στη συνέντευξη Τύπου».

Υπενθύμισε ότι όλη η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης κατατείνει στη μείωση φόρων και έδωσε το εξής  παράδειγμα:

«Έχει μείνει μία εκκρεμότητα από όλες τις πολλές μειώσεις φόρων που έχουν γίνει, ένας άδικος φόρος, που είναι το τέλος επιτηδεύματος. Προφανώς αυτό είναι στα σχέδιά μας, αλλά στην κατεύθυνση της αύξησης των εσόδων από φόρους, χωρίς την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ο στόχος, λοιπόν, είναι αυτός». 

Διαβάστε Περισσότερα