Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια ανατροπή που θα τερματίσει τη λιτότητα

Π. Λαφαζάνης: Η Ελλάδα χρειάζεται μια ανατροπή που θα τερματίσει τη λιτότητα

«Η Ελλάδα χρειάζεται μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή που θα βάλει τέρμα στη λιτότητα, τη φορολεηλασία των μικρομεσαίων στρωμάτων, στο ξεπούλημα της χώρας και την εθνική υποτέλεια» τόνισε από τη Ζάκυνθο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, όπου θα μιλήσει απόψε σε πολιτική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας. Ο επικεφαλής της ΛΑΕ τόνισε ότι το κόμμα του «σηκώνει τη σημαία της συμπαράταξης όλων των αριστερών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακων δυνάμεων για να ανασάνει η χώρα και να ακολουθήσει ένα δρόμο διεξόδου, ανασυγκρότησης, δικαιοσύνης, δημοκρατίας και εθνικής ανεξαρτησίας».

Επίσης, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών λέγοντας: «Δεν φτάνει που η κυβέρνηση Τσίπρα με το μέγα σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το Δημόσιο έχασε πάνω από 40 δισ., παραδίδοντας ''''τζάμπα'''' τις τράπεζες στην ιδιωτική κερδοσκοπία και σε ξένα funds. Έρχεται τώρα η κυβέρνηση και παραδίδει στους ''''γύπες ''''των αγορών, σε δύο δόσεις, όλα τα ''''κόκκινα'''' ''δάνεια, δηλαδή σχεδόν όλη την ιδιωτική περιουσία, επιχειρήσεις, σπίτια και ακίνητα των νοικοκυριών».

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε ότι «όλα αυτά δεν θα μπορούσαν, λόγω αντιδράσεων, να τα κάνουν και οι πιο δεξιές κυβερνήσεις και δεν θα μπορούσαν να γίνουν και στη χειρότερη αποικία». Υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου, Αλ. Τσίπρα είναι η μόνη χώρα παγκοσμίως που έχει υποστεί σε ειρηνική περίοδο και από τις ίδιες παραδεδομένες κυβερνήσεις της, μια σκληρή μορφή εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής γενοκτονίας, που συνεχώς κλιμακώνεται».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ