Ν. Φίλης για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη: Η ηγεσία επιλέγει τα πρόσωπα

Ν. Φίλης για τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη: Η ηγεσία επιλέγει τα πρόσωπα

Η επιλογή του υποψήφιου βουλευτή από τη μουσουλμανική μειονότητα, που μίλησε για «τουρκική μειονότητα» και δυο στελέχη του κόμματος κατήγγειλαν ότι πριμοδοτήθηκε η εκλογή του από το τουρκικό προξενείο, έγινε από την ηγεσία του κόμματος, όπως είπε ο Νίκος Φίλης

Ο κ. Φίλης, ο οποίος προκάλεσε ποικίλες αρνητικές αντιδράσεις όταν σε τηλεοπτική συζήτηση είπε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχει υποψήφιο κάποιον που μιλά για τουρκική μειονότητα», σε δηλώσεις του, στον Real FM, την Παρασκευή, επέμεινε πως ο Φερχάτ Οζγκιούρ, που εκλέχτηκε στην πρώτη κάλπη βουλευτής Ροδόπης με τον ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα στη Θράκη», έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του.

Στο ερώτημα «έχει δικαίωμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής να χαρακτηρίζει τουρκική τη μειονότητα ενώ η συνθήκη της Λωζάννης μιλά για μουσουλμανική» απάντησε: «έχει δικαίωμα στην άποψή του» για να προσθέσει εν συνεχεία ότι η άποψη αυτή «κάμπτεται μπροστά στην υπέρτερη συλλογική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ και τη συλλογική εικόνα της χώρας μας».

Ο ίδιος υποστήριξε πως «δεν υπάρχει βουλευτής ή υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ που να έχει δηλώσει ότι υπάρχει τουρκική μειονότητα στη Θράκη» και δήλωσε άγνοια όταν του ετέθηκε το γεγονός πως ο υποψήφιος βουλευτής στη Ροδόπη του ΣΥΡΙΖΑ το έχει κάνει λέγοντας «αν το έχει κάνει, δεν διαλέγω, δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια. Ξανά λέω δεν το έχω υπόψη μου. Δεν το θεωρώ έγκλημα καθοσιώσεως».

«Επαναλαμβάνω τι έχει ειπωθεί από κορυφαία πολιτικά αναστήματα της χώρας, όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», είπε και υπεραμύνθηκε του εαυτού του σημειώνοντας πως «Δεν συγκροτώ εγώ τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι δεν είναι; Συνεπώς προς τι ο ψόγος;».

Στην παρατήρηση ότι η δήλωσή του έρχεται μετά και τις καταγγελίες δύο τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι την εκλογή του συγκεκριμένου την πριμοδότησε έντονα το τουρκικό προξενείο, ο κ. Φίλης άφησε να εννοηθεί ότι οι καταγγελίες υποκρύπτουν άλλα κίνητρα: «Το ένα από τα 2 στελέχη που το έκαναν αυτό είναι η σύζυγος του αποτυχόντος πρώην βουλευτή που δεν έχει εκλεγεί τώρα».

Διαβάστε ακόμα:

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις Φίλη για υποψήφιο από την «τουρκική μειονότητα»

Δε φταίει μόνον ο Φίλης, φταίει πρωτίστως ο Τσίπρας