Λεβέντης προς Τσίπρα: Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, θα καταρρεύσεις

Λεβέντης προς Τσίπρα: Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, θα καταρρεύσεις

«Μαρτύριο σκέτο» χαρακτήρισε σύμφωνα με το megatv την χθεσινή πολύωρη σύσκεψη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών ο Βασίλης Λεβέντης, εξηγώντας ότι έχει μάθει να συζητάει γρήγορα, σοβαρά, υπεύθυνα και να καταλήγει κάπου.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη ο Αλ. Τσίπρας «φοβάται ότι θα πέσει η κυβέρνηση» και κατάλαβε όπως είπε σε εκπομπή του MEGA «ότι ήθελε να δώσει στους ξένους ότι ζητούν στο προσφυγικό, γιατί ζητούν την άδειά μας να κάνουν περιπολίες, πολλά πράγματα, για να του χαλαρώσουν τις πιέσεις για το ασφαλιστικό».

Κατά της της χαλάρωσης του προγράμματος τάχθηκε ο κ. Λεβέντης υποστηρίζοντας ότι με μια χαλάρωση «δεν θα φύγουμε ποτέ απ'' τα μνημόνια». Και επανέλαβε ότι είναι «υπέρ του να κοπούν οι συντάξεις των πλουσίων, υπέρ οι τρεις συντάξεις να γίνουν μια, να μπει ταβάνι 1.500 ευρώ».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο πρωθυπουργός, όταν ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, τον πλησίασε και του ζήτησε ένα τετ α τετ και εκτίμησε ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να τον πείσει «ότι είναι η τελευταία γραμμή εκβιασμού. Δηλαδή θα μου πει, θα φύγει από το ευρώ η χώρα, είσαι εσύ ο μοιραίος που πρέπει να τη σώσεις».

Ο κ. Λεβέντης ανέφερε, επίσης,  ότι ζήτησε «οικουμενική κυβέρνηση και είπα μην φαντάζεσαι ότι θα γίνω τσόντα όπως γίναν άλλοι». Τόνισε πως στην οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να μετέχει και η ΝΔ «γιατί οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι πολύ σοβαρές και επειδή τα δύο αυτά κόμματα πτώχευσαν την Ελλάδα με τον τρόπο που διακυβέρνησαν, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχουν υποχρέωση να πουν την αλήθεια στον λαό και να συγκυβερνήσουν».

Τέλος, ο κ. Λεβέντης δήλωσε πως όταν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή και δεν θα κάνει αλλαγή κυβερνητικού σχήματος, ο ίδιος σχολίασε: «Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι, θα καταρρεύσεις».