Κυρ. Μητσοτάκης: Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας είναι πολιτικά άστεγες

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας είναι πολιτικά άστεγες

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «MEGA».

Ο κ. Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για τις επερχόμενες εκλογές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως δεν πιστεύει καμία δημοσκόπηση από τη στιγμή που δεν εφικτό να προσδιοριστεί το εκλογικό σώμα. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγάλες εταιρίες έχουν αρνηθεί να κάνουν μέτρηση πρόθεσης ψήφου. H τελική μέτρηση θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου».

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε ότι η δυναμική είναι υπέρ του κάθε μέρα που περνάει διότι έχει επενδύσει σε μια σοβαρή πολιτική παρουσία και είναι απολύτως βέβαιος ότι θα είναι στο δεύτερο γύρο.

«Πολλοί επενδύουν στη λογική του ώριμου φρούτου και περιμένουν τον κ. Τσίπρα να πέσει από μόνος του. Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει καλά διότι είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει χάσει την επικοινωνία με την κοινωνία» δήλωσε και πρόσθεσε πως «στη Νέα Δημοκρατία πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να αλλάξουν πρόσωπα, οργανωτικές δομές και να πάμε σε ένα συνέδριο επανίδρυσης όπου θα γίνουν πολλές καταστατικές αλλαγές».

Ο υποψήφιος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι εκλογές κερδίζονται στο κέντρο, «υπάρχει ένα 50% που δεν ψηφίζει, σ'' αυτούς θέλω να στοχεύσω και θέλω να εκφράσω τις κοινωνικές δυνάμεις που αυτήν τη στιγμή είναι πολιτικά άστεγες».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «εάν εκλεγώ Πρόεδρος θα ξεκινήσω δουλειά την επόμενη μέρα. Δεν πρόκειται να παραλάβω στη Συγγρού, θα αλλάξουμε κτίριο και θα επιλέξουμε μια υποβαθμισμένη περιοχή σε ένα πολύ πιο φθηνό κτίριο».

Στην συνέχεια  δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν καρπώνεται την απαξίωση του κ. Τσίπρα διότι είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει χάσει την επικοινωνία με την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία δεν αρκεί να μείνει ενωμένη αλλά και ανανεωμένη.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι υπέρ του συμφώνου συμβίωσης και η Νέα Δημοκρατία θα το ψηφίσει εάν εκλεγεί Πρόεδρος. Οι χυδαίες και απαξιωτικές εκφράσεις που ακούστηκαν δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία.

 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό θέμα ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «την τελευταία στιγμή γλιτώσαμε μια τραγωδία για τη συνθήκη Σένγκεν από τη μνημειώδη ανικανότητα και την επιχειρησιακή διαχείριση του προσφυγικού από τον κ. Τσίπρα. Πρώτη φορά έρχεται η Ευρώπη και θέλει να μας βοηθήσει στη φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων με την Τουρκία και ο κ. Τσίπρας λέει όχι δεν χρειαζόμαστε βοήθεια. Η σύνδεση του προσφυγικού με τη διαχείριση του μνημονίου ήταν τεράστιο πολιτικό σφάλμα και για άλλη μια φορά χαρακτηριστήκαμε ως το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης».