8ος χρόνος, ημέρα 2482η
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022

«Βόμβα» Pyatt: Κανένας Έλληνας πολιτικός στην έρευνα του FBI για την Novartis

«Βόμβα» Pyatt: Κανένας Έλληνας πολιτικός στην έρευνα του FBI για την Novartis

Μία αναφορά που ασφαλώς δημιουργεί νέα δεδομένα και αποκαθιστά πλήρως την εικόνα σχετικά με την έρευνα του FBI για την υπόθεση Novartis, έκανε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Geoffrey Pyatt, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, για την υπόθεση της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis ο Αμερικανός Πρέσβης σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η έρευνα του FBI επικεντρώνεται σε εγκλήματα που παραβιάζουν τον αμερικανικό νόμο. Δεν υπάρχει καμία έρευνα του FBI που να αφορά Έλληνες πολιτικούς».

Στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του Κυρ. Μητσοτάκη και του G. Pyatt βρέθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. Συζητήθηκαν, ακόμη, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων όπως και η αυξημένη τουρκική προκλητικότητα και επισημάνθηκε ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με την πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου, κ. Kate Smith, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις σχετικά με το Brexit και οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας στην μετά Brexit εποχή.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα πρέσβη για τις επαφές που είχε ο ίδιος στο Μόναχο, επισημαίνοντας, παράλληλα την ανησυχία του για την αυξημένη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι εξελίξεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων, ενώ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βρετανίδα Πρέσβη και για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

«Η απάντηση στον κ. Τζανακόπουλο έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη»

«Η απάντηση στον κ. Τζανακόπουλο, που είχε το θράσος να αμφισβητήσει στην Βουλή την εντός εισαγωγικών δήλωση του αμερικανού πρέσβη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το γεγονός ότι "δεν υπάρχει έρευνα του FBI για Ελληνες πολιτικούς", έμελλε να έρθει από τον ίδιο τον πρέσβη που έκανε retweet την δήλωσή του σε σχετικές αναρτήσεις του ΑΠΕ και τον Αντ1», σχολίασαν πηγές της Νέας Δημοκρατίας.

Γιάννης Τρουπής