Η Αυγή, ο Πολάκης και η «λεβέντικη γραφικότητα»

Η Αυγή, ο Πολάκης και η «λεβέντικη γραφικότητα»

Σε κόντρα μεταξύ Αυγής και Πολάκη εξελίχθηκαν τα... δικαιώματα των χταποδιών, ένα άρθρο της εφημερίδας που έγινε αντικείμενο σχολιασμού μέχρι και στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος. Για ιδεοληψίες και ευαισθησίες που δεν έχουν σχέση με την μάχη που πρέπει να δοθεί μίλησε ο Πολάκης, για λεβέντικες γραφικότητες απάντησε η Αυγή.

Το άρθρο εξηγούσε αναλυτικά ότι τα χταπόδια πρέπει να αποκτήσουν δικαιώματα, και ότι αυτό δεν προβλέπεται ακόμη από τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον δημοσιογράφο της Αυγής να περιγράφει τα δικαιώματα των χταποδιών, που μάλιστα έγιναν και εξώφυλλο. 

Απαντώντας στις αιτιάσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Διευθυντής της «Αυγής», Άγγελος Τσέκερης, απάντησε με άρθρο του πως «η ΑΥΓΗ δεν κάνει αντιπολίτευση με τα χταπόδια. Κάθε μέρα δίνει την πολιτική μάχη για λογαριασμό της Αριστεράς όσο πιο μαχητικά και τεκμηριωμένα μπορεί», επισημαίνοντας πως «το θέμα εδώ είναι ότι κάποιοι σύντροφοι θεωρούν τον εαυτό τους νόμιμο ιδιοκτήτη της παλικαρίσιας αντιπολίτευσης. Και ως νόμιμοι ιδιοκτήτες της αντιπολίτευσης, θεωρούν όλους τους άλλους νερόβραστους, συμβιβασμένους, θολοκουλτουριάρηδες, δικαιωματιστούληδες, ανίκανους για «αντρίκεια» αναμέτρηση με τον αντίπαλο. Και τους ξινίζουν τα χταπόδια».

Πολάκης: Η ιδεοληψία δεν είναι αριστερή πολιτική

O βουλευτής του κόμματος, Παύλος Πολάκης κοινοποίησε τις αντιρρήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιτιθέμενος στους δύο δημοσιογράφους της Αυγής.

«Πέτρο Κατσάκο και Άγγελε Τσέκερη, η ιδεοληψία ή οι ευαισθησιες του καθενός, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. Αριστερή πολιτική είναι η συγκεκριμένη μάχη κατά της διαπλοκής και του Μητσοτακη !», σχολίασε.