Φ. Γεννηματά: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη διορατικότητα και το πολιτικό αισθητήριο του Κων. Μητσοτάκη

Φ. Γεννηματά: Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη διορατικότητα και το πολιτικό αισθητήριο του Κων. Μητσοτάκη

«Μπορεί να αναγνωριστεί ως ένας από τους κορυφαίους κοινοβουλευτικούς. Είχε το χάρισμα να διατυπώνει τις πολιτικές του θέσεις και να τις υποστηρίζει σε αυτή αίθουσα με έναν μοναδικό τρόπο». Η παραπάνω φράση ανήκει στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, αναφερόμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της ειδικής εκδήλωσης στη Βουλή. Η ίδια μίλησε για το «υψηλό πολιτικό του ανάστημα», «τη σημαντική παρουσία του στη Βουλή και την αποφασιστικότητά του στη διαχείριση δημοσίων πραγμάτων», ενώ προσέθεσε ότι ο Κων. Μητσοτάκης «ανήκει στους πολιτικούς που κυριάρχησαν 2ο μισό 20ου αιώνα με έργα και πρωτοβουλίες».

«Δεν έπαψε ποτέ να αναπτύσσει πολυσχιδή πολιτική δράση, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής Δημοκρατίας», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε ότι η «ιστορία θα κρίνει γενναιόδωρα τα θετικά και αυστηρά τα σφάλματα». Προς τούτο η κυρία Γεννηματά υπενθύμισε ότι το αίτημα της εθνικής συνεννόησης παραμένει ως σήμερα εξαιρετικά επίκαιρο και ζωντανό, ένα αίτημα που η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιμένει να υπηρετεί και να διεκδικεί και στις μέρες μας.

Σύμφωνα με την κυρία Γεννηματά χρέος μας είναι να αναστηλώσουμε το χαμένο κύρος πολιτικού κόσμου και να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία  και κατέληξε λέγοντας ότι «οφείλουμε να συμβάλλουμε στην αποτίμηση κι αξιολόγηση ενός πολιτικού που μεγάλωσε ανάμεσά μας και έγινε ο πιο μεγάλος αντίπαλός μας. Αυτό είναι το χρέος ενός λαού και μιας κοινωνίας απέναντι στο παρελθόν του και σε όλες τις σπουδαίες προσωπικότητες που υπηρέτησαν την Πατρίδα. Γιατί έρμα στη δύσκολη πλεύση προς το μέλλον, μπορεί να είναι μόνο η γνώση κι αξιολόγηση του παρελθόντος. Με υπευθυνότητα και αμεροληψία. Χωρίς παρωπίδες, δογματισμούς και αγκυλώσεις. Δίχως αγίους και δαίμονες». 

Αλέξανδρος Διαμάντης

 
Φωτογραφία αρχείου: SOOC