Βουλή: Προς συμφωνία για το ΕΣΡ

Βουλή: Προς συμφωνία για το ΕΣΡ

Επί της αρχής …συμφωνία φαίνεται ότι υπάρχει για την διαμόρφωση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΡ, σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση. Μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα στη Διάσκεψη των Προέδρων θα συζητηθεί και τυπικά το θέμα, για το οποίο δείχνει ότι υπάρχει συναίνεση. «Μπορούμε να πάμε σε ευρύτερη συναίνεση, από ότι κατάλαβα κανένας δεν επιθυμεί να πάμε σε νομοθετική παρέμβαση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.  Αποκάλυψε δε ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτας Κακλαμάνης φέρεται να τόνισε ότι  «αποτελεί βάση συζήτησης η πρόταση που έχει κατατεθεί».

Εξάλλου, η κυβέρνηση έχει προτείνει πρόσωπα, τα οποία σχετίζονται με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Προς επίρρωση αυτού στη λίστα περιλαμβάνεται ο δημοσιογράφος Κώστας Αγγελόπουλος , ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά καλή σχέση με τον Κώστα Καραμανλή, ο πρώην πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ Αντώνης Μακρυδημήτρης, εκ των στενότερων συμβούλων του Κώστα Καραμανλή  και πρώην υπηρεσιακός υπουργός, ο Γιάννης Τζανετάκος, πρώην γενικός διευθυντής της ΕΡΑ και υποψήφιος της ΝΔ για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς επί Κώστα Καραμανλή, ο Ροδόλφος Μορώνης, δημοσιογράφος και πρώην υπηρεσιακός υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο Γιώργος Πλειός καθηγητής ΜΜΕ του ΕΚΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του συμβουλίου εκλέγονται ύστερα από εισήγηση του προέδρου της Βουλής και επιλέγονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εφόσον υπάρχει πλειοψηφία τουλάχιστον τεσσάρων πέμπτων. Η θητεία των μελών του συμβουλίου είναι τετραετής και ανανεώνεται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η συνέχεια της λειτουργίας του. 

Α.Δ.