Βουλή: Νέες (απίστευτες) απολύσεις υπαλλήλων δίχως πτυχία!

Βουλή: Νέες (απίστευτες) απολύσεις υπαλλήλων δίχως πτυχία!

Εκτός Βουλής τέθηκαν άλλοι επτά υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι «πιάστηκαν» με πλαστούς τίτλους σπουδών. Μάλιστα, οι περιπτώσεις τους προκαλούν θυμηδία, καθώς ο τρόπος που είχαν καταφέρει να παρεισφρήσουν στο Κοινοβούλιο είναι όχι μόνο απίστευτος αλλά αποτυπώνει εύγλωττα την ευκολία που κάποιος μπορούσε να «κοροϊδέψει» τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο πρώτος είχε βρει πόστο ως  επιστημονικός σύμβουλος στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και σύμφωνα με την σχετική απόφαση, διαπιστώθηκε ότι «σύμφωνα με έγγραφο του ΔΟΑΤΑΠ, δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός στο αρχείο, αίτηση αναγνώρισης καθώς και ο ατομικός φάκελος στο όνομα του εν λόγω υπαλλήλου και ως εκ τούτου η πράξη αναγνώρισης του τίτλου της αλλοδαπής από το  τέως ΔΙΚΑΤΣΑ νυν ΔΟΑΤΑΠ, την οποία προσκόμισε εν γνώσει του και για ίδιον όφελος προκαλώντας δολίως και υποβοηθώντας την παράνομη πρόσληψή του». Να σημειωθεί η πρόσληψή του είχε γίνει το 2011.

Άλλος υπάλληλος, τέως συνεργάτης βουλευτή που κατείχε προσωποπαγή θέση στο κοινοβούλιο από 2003 βρέθηκε να έχει πλαστό απολυτήριο Λυκείου!

Εντυπωσιακή, αν μη τι άλλο, είναι η υπόθεση μιας υπαλλήλου η οποία είχε προσκομίσει απολυτήριο λυκείου που δεν άνηκε στην ίδια! Αυτή διορίστηκε αρχικά ως μετακλητή (1996) για να μονιμοποιηθεί τρία χρόνια αργότερα σε κενή οργανική θέση ως δακτυλογράφος.

Οι υπόλοιπες τέσσερις περιπτώσεις αφορούν στελέχη της ειδικής φρουράς της Βουλής, οι οποίοι δεν διέθεταν καν απολυτήριο Λυκείου, τίτλος που είναι απαραίτητος για να προσληφθούν. Μάλιστα, οι δύο πλαστογράφησαν τον βαθμό ενώ  οι άλλοι δύο δεν είχαν καν απολυτήριο Λυκείου. «Διαπιστώθηκε ότι ο τίτλος σπουδών που προσκόμισαν εν γνώσει τους και για ίδιον όφελος είναι πλαστός και δη ανύπαρκτος, προκαλώντας δολίως αι υποβοηθώντας τον παράνομο διορισμό τους, καθόσον σύμφωνα με τις ισχύουσες τότε διατάξεις, το εν λόγω απολυτήριο λυκείου αποτελούσε απαραίτητο τυπικό προσόν διορισμού», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική απόφαση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Αλέξανδρος Διαμάντης