Βουλή: Κόντρα Ν. Παπά - Α. Λοβέρδου με φόντο τον Κ. Καραμανλή

Βουλή: Κόντρα Ν. Παπά - Α. Λοβέρδου με φόντο τον Κ. Καραμανλή

Μπορεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνούν για την σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΡ, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ μάλλον έχει διαφορετική άποψη. Ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος επιτέθηκε στην κυβέρνηση –μέσω σχετικής ερώτησής του στη Βουλή προς τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παπά, κάνοντας λόγο για «σύμφωνο πολιτικής συμβίωσης Τσίπρα – Καραμανλή ή Τσίπρα – Παυλόπουλου», μετά και τη λίστα «καραμανλικών» για την σύσταση του ΕΣΡ που προωθεί η κυβέρνηση.

Η φράση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπά, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση: «Τα σοσιαλιστικά κόμματα στην Ευρώπη αναθεωρούν την μέχρι πρότινος τακτική τους να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, αλλά με θρησκευτική προσήλωση στο νεοφιλελευθερισμό, με τα κόμματα της δεξιάς. Θα σας ευχόμουν να παρακολουθήσετε αυτά που γίνονται στην Ισπανία και την Πορτογαλία». Εσείς δοκιμάσατε πολιτικό γάμο και μάλιστα με μία Ν.Δ. με ακραία ατζέντα στα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Δοκιμάσατε πολιτικό γάμο και απέτυχε», προσέθεσε ο Ν. Παπάς.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι τις άδειες δεν τις δίνει ο ίδιος, αλλά το ΕΣΡ, ενώ εκτίμησε ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα το ζήτημα θα έχει λυθεί από την Διάσκεψη των Προέδρων.

Α.Δ.