Βουλή: Εβδομήντα προσφυγόπουλα υποδέχεται αύριο ο Ν. Βούτσης

Βουλή: Εβδομήντα προσφυγόπουλα υποδέχεται αύριο ο Ν. Βούτσης

Εβδομήντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα θα υποδεχτεί αύριο το πρωί η Ελληνική Βουλή! Τους μικρούς πρόσφυγες θα υποδεχθεί ο Πρόεδρος της Βουλής  Νικός Βούτσης, μαζί με παιδιά από το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής αλλά και μεγαλύτερα παιδιά εργαζομένων στο Κοινοβούλιο, που θα τραγουδήσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Εκεί θα υπάρχει και το Δέντρο των Ευχών όπου τα παιδιά, μαζί με συνομήλικούς τους από σχολείο της Αθήνας,  θα γράψουν και θα κρεμάσουν τις δικές τους ευχές, τις δικές τους επιθυμίες.

Στη συνέχεια, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την πολυβραβευμένη ταινία «Το αγόρι και ο κόσμος» του Βραζιλιάνου σκηνοθέτη Αλέ Αμπρέου, σε αίθουσα του Κοινοβουλίου. Η ταινία και ο εξοπλισμός προβολής είναι προσφορά της εταιρείας Νεανικό Πλάνο - Δημιουργική Ομάδα για την Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Έκφραση των Νέων Ανθρώπων. Μετά το μεσημεριανό φαγητό, τα παιδιά θα επισκεφθούν το βρεφονηπιακό σταθμό της Βουλής, που θα έχει μετατραπεί –ειδικά για τη μέρα αυτή– σ' ένα εργαστήρι παράλληλων δημιουργικών δραστηριοτήτων, με μουσικοκινητική δράση και κατασκευές, εικαστικά και ζαχαροπλαστική χριστουγεννιάτικων γλυκών υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση των παιδαγωγών του. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται, επίσης, ξενάγηση των παιδιών στην έκθεση και σε άλλους χώρους του Κοινοβουλίου από το Ίδρυμα της Βουλής, ενώ οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν με περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι.

Όπως, μάλιστα, αναφέρουν πηγές της Βουλής με αυτόν τον τρόπο εκπέμπεται «μηνύματα φιλίας, κατανόησης, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των θεσμών, προς τις πιο ευαίσθητες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά που βρέθηκαν ασυνόδευτα και απροστάτευτα στο δρόμο της προσφυγιάς».

Α.Δ.