Βουλή: «Ναι» στην αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια είπε η πλειονότητα των φορέων

Βουλή: «Ναι» στην αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια είπε η πλειονότητα των φορέων

Δίχως ιδιαίτερες ενστάσεις, πλην του εκπροσώπου της Εκκλησίας, ολοκληρώθηκε η ακρόαση των φορέων επί του νομοσχεδίου για την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια. Το γεγονός αυτό δημιούργησε εύλογες απορίες σε ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης, με την Εύη Χριστοφιλοπούλου και την Κατερίνα Μάρκου να αφήνουν να εννοηθεί ότι οι περισσότεροι φορείς που προσκλήθηκαν «ελέγχονται» από το υπουργείο Εργασίας.

Για παράδειγμα, η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου σχολίασε ότι δεν είναι σωστό να καλούνται τόσοι πολλοί φορείς που είναι εποπτευόμενοι από το υπουργείο Εργασίας. «Επισημαίνω το λάθος ακόμα και αν συμφωνώ με ορισμένες παρατηρήσεις που εκφράζουν οι συγκεκριμένοι φορείς. Δεν μπορούν όμως να  μας κάνουν υποδείξεις φορείς που εποπτεύονται από την υπουργό. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαδικασιών», προσέθεσε με νόημα. Την ίδια ώρα, η Κ. Μάρκου (ΝΔ) τόνισε ότι στην επιτροπή ακούστηκε «μια έκθεση ιδεών».

Είναι ενδεικτικό ότι εκτός από τον εκπρόσωπο της Εκκλησίας, οι υπόλοιποι φορείς ουσιαστικά εστίασαν στην φράση «κανένα παιδί σε ίδρυμα». Ειδικά, δε, οι εκπρόσωποι γονέων από τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα υπογράμμισαν ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο πάει χώρα ένα βήμα μπροστά και επιχείρησαν να πείσουν την κοινή γνώμη για τις καλές τους προθέσεις και τα δικαιώματά τους. Από την πλευρά του Συνηγόρου του Πολίτη, η αρμόδια για τα δικαιώματα του παιδιού, Θεώνη Κουφονικολάκου, αρμόδια για τα δικαιώματα του παιδιού, επισήμανε ότι «για τον Συνήγορο του Πολίτη πρωτεύον είναι το συμφέρον του παιδιού και ο ανάδοχος γονέας διακρίνεται από την ψυχική του διάθεση και όχι με βάση την σεξουαλική του ταυτότητα.

Αντιθέτως, ο Νομικός Συμβούλος της Εκκλησίας, Θεόδωρος Παπαγεωργίου, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία διαφωνεί πλήρως με το Συνόδου με το επίμαχο άρθρο 8, αλλά προειδοποίησε ότι τυχόν διάκριση ανάμεσα σε ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια θα σημάνει αυτομάτως την ευρωπαϊκή καταδίκη της χώρας μας.

Την ίδια ώρα, ο Διευθυντής Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού είπε ότι οι αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν είναι «άνευ νοήματος» και η Πρόεδρος της Οργάνωσης Οικογενειών «Ουράνιο Τόξο» πήγε ένα βήμα παρακάτω αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα κοινής επιμέλειας των παιδιών τους.  Δεν ήρθαμε να πάρουμε τα παιδιά του κόσμου. Έχουμε δικά μας παιδιά», τόνισε.

Αλέξανδρος Διαμάντης