Β. Λεβέντης: Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

Β. Λεβέντης: Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση

Βέβαιος ότι οι εξελίξεις θα φέρουν την πτώση της κυβέρνησης εμφανίστηκε στην Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε τι συνέβη στην περίφημη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το περασμένο Σάββατο. Αφού έκανε λόγο για «μαρτυρικό οκτάωρο», σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός επί μιαμιση ώρα έκανε εισήγηση για το προσφυγικό και άλλα 40 λεπτά για το ασφαλιστικό. «Περίμενα προτάσεις, αλλά ανέφερε κινδύνους μόνο!», τόνισε και πρόσθεσε ότι για να αλλάξουμε μια λέξη στο κοινό ανακοινωθέν απαιτούνταν 20 λεπτά! Ακόμη αποκάλυψε ότι ο πρωθυπουργός πρότεινε να εντάξουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου στο Σύνταγμα και άρα η απλή αναλογική να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές, κάτι με το οποίο διαφώνησε.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τους κάλεσε να πουν την αλήθεια, ότι το μόνο που θα γίνει σε σχέση με το χρέος θα είναι μια επιμήκυνση με χαμηλό επιτόκιο και όχι φυσικά κούρεμα. «Με αυτήν την εικόνα η κυβέρνηση που βαδίζει; Πως θα σηκωθεί το αεροσκάφος; Που είναι τα ελπιδοφόρα στοιχεία, τα οποία εγώ δεν βλέπω και βλέπετε εσείς οι κυβερνητικοί βουλευτές τα βλέπετε», αναρωτήθηκε ρητορικά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει ούτε ένας βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων να παράσχει ψήφο στην κυβέρνηση, λέγοντας «δεν θα αποτελέσουμε τσόντες, ματαιοπονούν όσοι το νομίζουν». Επανέλαβε, ότι στόχος του είναι η δημιουργία μιας οικουμενικής κυβέρνησης, κάτι για το οποίο είχε στείλει σχετικές επιστολές και παλαιότερα στους Αντώνη Σαμαρά και Γιώργο Παπανδρέου.

«Έχει χρόνια να γίνει πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα και αν παραιτηθεί σήμερα. Δεν είναι η καρέκλα το άπαν. Η ιστορία γράφεται με την γενναιότητα του καθενός», σημείωσε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παραδώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τέλος, επιτέθηκε στο ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «λαγοί υπήρξατε εσείς του ΚΚΕ στην κυβέρνηση του 89, πήρατε συντάξεις εθνικής αντίστασης για όλα τα μέλη σας».

Α.Δ.