ΑΝΕΛ: Η ΝΔ δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση έναν παράδεισο

ΑΝΕΛ: Η ΝΔ δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση έναν παράδεισο

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στον τ/σ «Kontra Channel» ερωτηθείσα για την δημοσκόπηση της Public Issue, είπε ότι «η Public Issue δίνει 42% στη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, όταν στο ερώτημα “ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα”, μόνο το 34% των ερωτηθέντων απαντάει “μια κυβέρνηση της ΝΔ”, ενώ το 51% λέει καμία από τις δύο. Που τα βρίσκει αυτά τα μαθηματικά; Η Public Issue είναι μια από τις εταιρείες που είχαν πέσει έξω στις εκτιμήσεις τους στο παρελθόν. Εμάς μας δίνει μόνο ένα 2%. Οι ΑΝΕΛ θα είμαστε εδώ για να τους διαψεύσουμε και την επόμενη φορά».

«Μπορεί να φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΑΝΕΛ έχουν απώλειες, αλλά η ΝΔ δεν εισπράττει, δεν μπορεί να εισπράξει από τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους κι ενώ έχει “τερματίσει” ως προς το βαθμό συσπείρωσης» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την αδειοδότηση των καναλιών, είπε ότι «δεν υπήρξε καμία διαφωνία των ΑΝΕΛ με τη θέση του Μαξίμου, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο καθένας μπορεί να κρίνει, όπως μπορεί να κρίνεται. Μπορεί να μη μας αρέσει η απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΑΝΕΛ δεν σεβόμαστε τους θεσμούς και το ότι υπάρχουν διακριτές εξουσίες».

«Βασιζόμαστε στις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Αλίμονο αν υποστηρίζαμε την κατάργηση των θεσμών. Έχουμε δημοκρατία. Εμείς κοιτάμε με βάση την απόφαση του ΣτΕ να προχωρήσουμε σε αυτό που έχουμε δεσμευτεί, δηλαδή, να μπει τάξη στο κράτος, και βεβαίως, στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Για 27 χρόνια υπήρχε ένα καθεστώς αναρχίας και ανομίας και δεν θα κάνουμε πίσω αν δεν μπει τάξη. Κάποια στιγμή θα πρέπει να διορθωθεί και η αντισυνταγματικότητα που επικρατούσε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο επί 27 χρόνια» επισήμανε η κ. Παπαδοπούλου.

Αναφορικά με την οικονομία, είπε ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι παρέδωσε στη σημερινή κυβέρνηση έναν παράδεισο. Από τα 86 δισ. ευρώ πλαφόν της συμφωνίας που έκανε η τωρινή κυβέρνηση, τα 54 δισ. είναι μνημονιακά χρέη και ακούρευτα ομόλογα, τα 7 δισ. ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου σε ιδιώτες και τα 25 δισ. προορίζονταν για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, από τα οποία χρειάστηκαν μόνο τα 5 δισ. Οπότε τα 20 δισ. που γλιτώσαμε δεν εντάσσονται στο χρέος».

«Ο μόνος τρόπος για να σπάσει ο φαύλος κύκλος που είναι απόρροια των πολιτικών που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι η ρύθμιση του χρέους, για το οποίο αγωνίζεται και παλεύει η σημερινή κυβέρνηση» υπογράμμισε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ.

Σημείωσε ακόμα, ότι «η πρόταση για περικοπές δαπανών που παρουσίασε η ΝΔ στη ΔΕΘ δεν είναι κοστολογημένη. Εκείνο που η ΝΔ προτείνει είναι απολύσεις ή οριζόντιες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. Περικοπή δαπανών μπορεί να υπάρξει - και ήδη το κάνει η κυβέρνηση - σε περιπτώσεις που το δημόσιο πλήρωνε ενοίκιο έως σήμερα, ενώ έχει δικά του ανεκμετάλλευτα κτίρια».

Για τα κόκκινα δάνεια, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι «η πρώτη κατοικία προστατεύεται, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο να πωληθούν τα δάνεια πρώτης κατοικίας σε funds, αυτό έχει μετατεθεί για το 2018».

«Σχετικά με τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια αναμένεται η νομοθετική παρέμβαση για την εξωδικαστική ρύθμιση - υπάρχει και η πρόταση που έχει καταθέσει και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος γι' αυτό, με την οποία προβλέπεται το Δημόσιο, τα ταμεία και οι Τράπεζες ότι θα συμμετέχουν από κοινού στην απομείωση των χρεών των βιώσιμων επιχειρήσεων που σήμερα είναι υπερχρεωμένες. Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, τα στοιχεία λένε πως γίνονταν πλειστηριασμοί για χρέη προς το Δημόσιο όλα τα προηγούμενα χρόνια: 43.000 πλειστηριασμοί το 2008, 52.000 το 2009 και 48.000 το 2010» είπε ακόμα, η κ. Παπαδοπούλου, καταλήγοντας: «Από τις αρχές του 2015 σταμάτησαν οι πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με επίσημες πηγές, όπως του Ενιαίου Ταμείου Νομικών, μόνο 23 πλειστηριασμοί (για χρέη προς το Δημόσιο) αφορούν το 2016. Ας μη παραπληροφορούν τους πολίτες τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ας μη καταστροφολογούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ