Αλ. Φλαμπουράρης: Κατοχυρωμένες οι κύριες συντάξεις

Αλ. Φλαμπουράρης: Κατοχυρωμένες οι κύριες συντάξεις

Σύμφωνα με το «skai.gr» το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που θα έρθει τις επόμενες ημέρες κατοχυρώνει την κύρια σύνταξη δήλωσε, ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικράτειας ανέφερε για τις επικουρικές συντάξεις ότι γίνεται προσπάθεια η μείωση να είναι μικρή, της τάξης του 15% με 20% ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια.

Θα επιδιώξουμε να δώσουμε μάχες ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε πως το πλαίσιο της ελληνικής πρότασης που θα συζητηθεί με τους επικεφαλής των θεσμών και θα έρθει στα μέσα του μήνα προς ψήφιση στην Βουλή δεν έχει καθοριστεί ακόμα από τον αρμόδιο υπουργό. Σημείωσε ότι η λύση του ασφαλιστικού είναι τα έσοδα και όχι οι περικοπές.

Ερωτηθείς για την αναζήτηση νέων εταίρων, με αφορμή και τη συνέντευξη του στην Αυγή της Κυριακής, όπου κάνει άνοιγμα στον Βασίλη Λεβέντη, ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε «Επιδιώκουμε τον διάλογο όπως και με την κοινωνία και δεν είναι προσπάθεια να κερδίσουμε κάποιο βουλευτή».

Εξήρε μάλιστα τη στάση του κυρίου Λεβέντη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «Ο κ. Λεβέντης έδινε 30 με 35 χρόνια μάχη, υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και μπήκε τελικά στη Βουλή».

Σε ερώτηση για το «πόθεν έσχες» του, είπε ότι έχει κατατεθεί και η δεύτερη δήλωση του «πόθεν έσχες», θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή και θα βγάλει τα συμπεράσματα της.

«Γίνεται προσπάθεια μέσω στοιχείων που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα να θιγεί το πρόσωπο μου, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φλαμπουράρης.

 

Διαβάστε ακόμα:

- Περικοπές στις συντάξεις

- Ήρθε η ώρα και για την κύρια σύνταξη