Νέο περιστατικό αντισημιτισμού εκδηλώθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, όπου κατέπλευσε το πρωί το ισραηλινό πλοίο Crown Iris.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μια μικρή μερίδα πολιτών με σημαίες της Παλαιστίνης εκτόξευσε αντικείμενα προς τα λεωφορεία που μετέφεραν τους Ισραηλινούς τουρίστες στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού στο Ηράκλειο, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έφτασαν στην πόλη από την Αθήνα να απαντούν με ρίψεις χημικών.
Συγκεκριμένα, σημειώθηκε ένταση ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και τις δυνάμεις της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.
Νωρίτερα είχαν προηγηθεί κι άλλες ρίψεις δακρυγόνων προς τους διαδηλωτές αλλά και τρεις προσαγωγές ατόμων που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Η ατμόσφαιρα στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου ήταν αποπνικτική τόσο για τους διαδηλωτές, όσο και για τους ισραηλινούς τουρίστες που πέρασαν με τα τουριστικά λεωφορεία μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος για να μεταβούν στο Ηράκλειο. Το πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό του στις 20:00.
Η αστυνομία έχει προσαγάγει τρία άτομα που κατάφεραν να ξεχωρίσουν από το πλήθος και να πλησιάσουν το πλοίο, ενώ η μεγαλύτερη μάζα του κόσμου δεν μπόρεσε να πλησιάσει στην προβλήτα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.