Αδ. Γεωργιάδης για αναβάθμιση: Τα οφέλη θα φανούν στα εισοδήματα, τις δουλειές και την ανάπτυξη

Αδ. Γεωργιάδης για αναβάθμιση: Τα οφέλη θα φανούν στα εισοδήματα, τις δουλειές και την ανάπτυξη

Τη σημασία της απόκτησης επενδυτικής βαθμίδας από την Standard & Poor’s στην ελληνική οικονομία εξηγεί σε ανάρτησή του στο Χ ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες, ιδίως οι πλέον οικονομικά αδύναμοι, θα πρέπει να νιώθουν καλύτερα.

Ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι το 2009, μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την S&P, ήρθε το μνημόνιο, με τα μέτρα λιτότητας που επηρέασαν με ακόμη χειρότερο τρόπο τους φτωχότερους.

«Τώρα είμαστε στην αντίστροφη πορεία, σε λίγους μήνες τα οφέλη αυτής της αναβάθμισης θα έρθουν πάνω στα εισοδήματα, στις νέες δουλειές και στην οικονομική ανάπτυξη. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι σήμερα αλλά ειδικότερα οι πλέον οικονομικά αδύναμοι καθώς στην δική τους καθημερινότητα αυτό θα έχει σημασία», τόνισε στην ανάρτησή του.

 
 Αναλυτικά ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει:

«Δυστυχώς από τα σχόλια που διαβάζω για την κατάκτηση της Επενδυτικής Βαθμίδος για άλλη μία φορά συνειδητοποιώ ότι δεν μάθαμε πολλά από την προηγούμενη μας χρεωκοπία. Πάλι τα ίδια σχόλια: «εμένα τί με νοιάζει;», «εγω δεν έχω να πάρω κιμά» «αυτά αφορούν εσάς τους πλουσίους» κλπ όμως τίποτε από αυτά δεν είναι αληθές. Όταν το 2009 ο ιδιος Οίκος μας κατέβασε βαθμίδα η είδηση πέρασε στα ψιλά και όσοι λέγαμε τότε ότι είναι μία πολύ κακή εξέλιξη φαινόμασταν γραφικοί. Μερικούς όμως μήνες μετά η τότε υποβάθμιση έφερε το Μνημόνιο, τα μέτρα λιτότητας κλπ δηλ οι φτωχότεροι άνθρωποι αισθάνθηκαν τις συνέπειες πολύ σημαντικές πάνω τους. Τώρα είμαστε στην αντίστροφη πορεία, σε λίγους μήνες τα ωφέλη αυτής της αναβάθμισης θα έρθουν πάνω στα εισοδήματα, στις νέες δουλειές και στην οικονομική ανάπτυξη. Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αισθάνονται χαρούμενοι σήμερα αλλά ειδικότερα οι πλέον οικονομικά αδύναμοι καθώς στην δική τους καθημερινότητα αυτό θα έχει σημασία.»

 

Διαβάστε Περισσότερα