Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 - Πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν εμβολιαστούν

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 - Πρόστιμο 100 ευρώ για όσους δεν εμβολιαστούν

Υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών ενώ θα πρέπει να εμβολιαστούν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, όπως  ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο. Σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν στον εμβολιασμό θα τους επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 100 ευρώ, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στην εισαγωγική του ομιλία, στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετηθεί για την εξέλιξη της πανδημίας, μετά και την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης και θα προβεί σε ανακοινώσεις μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας ενόψει και των γιορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα καθώς και η αξιολόγηση πιθανόν νέων πρωτοβουλιών βρέθηκαν στο επίκεντρο διαδοχικών συσκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με στενούς του συνεργάτες το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πηγές συζητείται το ενδεχόμενο αύξησης των rapid tests για τους ανεμβολίαστους από δύο σε τρία την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα μικρή μεν αλλά ορατή είναι η ικανοποίηση στην κυβέρνηση εξαιτίας της αύξησης των εμβολιασμών. Πάνω από 7.000.000 εκ. πολίτες έχουν κάνει έστω μια δόση εμβολίου, ενώ από τη Δευτέρα ως σήμερα, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, έχουν γίνει σχεδόν 114.000 πρώτες δόσεις σε πολίτες. Παρόλα αυτά στο συρτάρι της κυβέρνησης υπάρχουν πάντα διάφορα σενάρια ανάλογα και με την επιδημιολογική εικόνα.