ΣΥΡΙΖΑ: Άτακτη υποχώρηση η ακύρωση της δωρεάς της International Foundation for Greece

ΣΥΡΙΖΑ: Άτακτη υποχώρηση η ακύρωση της δωρεάς της International Foundation for Greece

Στην ακύρωση της δωρεάς της International Foundation for Greece από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι «υποχρεώθηκε σε άτακτη υποχώρηση».

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η ακύρωση της δωρεάς μετά την ανακοίνωσή μας για άμεση απεμπλοκή του εμβληματικού αρχαιολογικού χώρου της Δήλου από υποθέσεις καταγγελιών βιασμού, αποτελεί σημαντική νίκη, όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των εργαζομένων στο υπουργείο Πολιτισμού, των ελάχιστων ΜΜΕ και των χιλιάδων χρηστών κοινωνικής δικτύωσης που ανέδειξαν το θέμα!».

Ακολούθως υποστηρίζει: «Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποχρέωσε την κ. Μενδώνη σε άτακτη υποχώρηση, για μια δύσοσμη υπόθεση που η κυβέρνηση και η Υπουργός Πολιτισμού ωστόσο είχε προσπαθήσει και πάλι να περάσει στα ψιλά, όπως είχε κάνει άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν και με τον εκλεκτό της κ. Λιγνάδη. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Υπουργός επέτρεψε να ανέβει η απόφασή της στη Διαύγεια στις 5/1/2022, ενώ η καταγγελία της 24χρονης είχε γίνει ήδη από την 1/1 και το όνομα του ενός από τους δύο φερόμενους ως δράστες ήταν γνωστό πριν από τις 5/1. Με την άρον-άρον ακύρωση της δωρεάς η κα Μενδώνη απλά επιβεβαίωσε την ενοχή της, αφού βρέθηκε βαρύτατα εκτεθειμένη για μια ακόμη φορά».