Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο ΚΙΝΑΛ - Η αινιγματική ανάρτηση Παπανδρέου

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις στο ΚΙΝΑΛ - Η αινιγματική ανάρτηση Παπανδρέου

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πολιτικές διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ,  με τον Γ. Παπανδρέου να συναντάται με τον Β, Κεγκέρογλου και να έχει τηλεδιάσκεψη με τον Ν. Ανδρουλάκη. Σε ανάρτησή του για τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως η σημερινή επέτειος είναι αφετηρία «νέων αγώνων». «Η ανασύσταση του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς υπερβαίνει τις προσωπικές και ηγετικές φιλοδοξίες όλων μας», το μήνυμα του Α. Λοβέρδου. 

Κατά την επίσκεψή του στο Καλέντζι Αχαΐας, το χωριό των Παπανδρέου, ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη 40η επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ, το 1981 τόνισε: «Στις 5 Δεκεμβρίου σφραγίζουμε το εισιτήριο για το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα».

Ο Α. Λοβέρδος είπε επίσης ότι «η ηγεσία της Δημοκρατικής Παράταξης είναι μια εξαιρετικά σοβαρή πολιτική υπόθεση, για να την αφήσουμε έρμαιο ανομολόγητων σκοπιμοτήτων και επιδιώξεων» σημειώνοντας ότι «η ανασύσταση του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς υπερβαίνει τις προσωπικές και ηγετικές φιλοδοξίες όλων μας. Η αξία και η χρησιμότητα της συνδέεται πρωτίστως με τη ζωτική ανάγκη προοδευτικού αναπροσανατολισμού της χώρας».

«Με πυξίδα αυτή την προτεραιότητα είμαστε υποχρεωμένοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αποφεύγοντας άγονες αναμετρήσεις», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Κεγκέρογλου: «Γόνιμη η συζήτηση - Θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα»


Γόνιμη χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Βασίλης Κεγκέρογλου τη συζήτηση που είχε με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, λίγο μετά το μεσημέρι. Σε δήλωσή του αναφέρει ότι «ως Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής θα ενημερώσω την πρόεδρο Φώφη Γεννηματά» και τονίζει: «Ως υποψήφιος πρόεδρος, θα αξιολογήσω τυχόν νέα δεδομένα, εάν και εφόσον αυτά προκύψουν, πάντα με γνώμονα το συμφέρον της παράταξης και της Ελλάδας. Η υποψηφιότητά μου, μετά την απόσυρση της προέδρου για λόγους υγείας, τέθηκε για να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα, που διαμορφώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο Β. Κεγκέρογλου σημειώνει ότι η Εθνική Στρατηγική για την ασφαλή πορεία της πατρίδας μας και το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για το νέο πρότυπο Ανάπτυξης και Ζωής, προκειμένου να γίνουν πράξη, πρέπει να συνοδευτούν με ένα πολιτικό σχέδιο επανασύνδεσης του Κινήματος με την κοινωνία και τις λαϊκές δυνάμεις και τονίζει:

«Το σχέδιο και η πίστη μας στη Νέα Αλλαγή αποτελούν την καλύτερη τιμή για την επέτειο της ιστορικής νίκης του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτωβρίου 1981».

Ανδρουλάκης: «Η ανανέωση βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή της παράταξης»


Στο μεταξύ πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Γιώργο Παπανδρέου, την οποία ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός. Η συζήτηση έγινε με τηλεδιάσκεψη καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης βρίσκεται σε περιοδεία. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η συζήτησε έγινε σε καλό κλίμα με τον υποψήφιο για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ να αναγνωρίζει τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε στον Γ. Παπανδρέου: «Η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη ημέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας».

Η αινιγματική ανάρτηση Παπανδρέου


Νωρίτερα σε ανάρτησή του για τη συμπλήρωση σαράντα ετών από την πρώτη εκλογική του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, «Αφετηρία νέων αγώνων», συμπληρώνοντας, «να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού».