Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 19:54

-A +A

Συνάντηση Μητσοτάκη - Τζινπίνγκ με διμερείς συμφωνίες στην ατζέντα

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, 19:54
Συνάντηση Μητσοτάκη - Τζινπίνγκ με διμερείς συμφωνίες στην ατζέντα
-A +A

Με τη υπογραφή διμερών συμφωνιών θα επισφραγιστεί η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Μάλιστα, οι δύο ηγέτες συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Η συνάντηση θα λάβει χώρα στις 11.10 και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Στις 12.40 ο πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας. Στις 16.30 οι δύο ηγέτες συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Cosco (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων) στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις 19.00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, το οποίο θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα αφιχθεί απόψε, Κυριακή, στην Αθήνα λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαγκάη.

Οι δυο πλευρές θα έχουν την ευκαιρία να αναβαθμίσουν και να εμβαθύνουν τις σχέσεις τους, τόσο στο πολιτικό επίπεδο όσο και στον οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, με την υπογραφή Συμφωνιών και Μνημονίων που θα διευκολύνουν και θα οδηγήσουν σε αύξηση το εμπόριο, τις επενδύσεις, τις τουριστικές ροές και τις πολιτιστικές ανταλλαγές.

Στο επίκεντρο της επίσκεψη του κ. Σι στην Αθήνα αναμένεται να βρεθεί και η κομβικής σημασίας επένδυση της Cosco στον Πειραιά.

Την Τρίτη 12 Νοεμβρίου, στις 10:30, ο κ. Σι Τζινπίνγκ, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα