Στη λίστα Πέτσα και το... βρετανικό τουίτερ

Στη λίστα Πέτσα και το... βρετανικό τουίτερ

Η συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο βρετανικό δίκτυο ITV και τα σχόλια παρουσιαστών και  τηλεθεατών προκάλεσαν... αντιδράσεις εν Ελλάδι, με τα τρολς του ΣΥΡΙΖΑ να ξεσπαθώνουν για τις αναρτήσεις που έγιναν στο βρετανικό τουιτερ υπέρ του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ύβρεις ακόμη και για τους Βρετανούς τηλεθεατές που έφτασαν στο σημείο να ζητούν "ανταλλαγή" των Γλυπτών του Παρθενώνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο παρουσιάστρια του δικτύου εμφανίσθηκε να δηλώνει πως εμφανίσθηκε ένας πρωθυπουργός ο οποίος μιλάει και καταλαβαίνουν τι λέει.

Οι δε τηλεθεατές του ITV που παρακολουθήσαν τη συνέντευξή εξέφρασαν έντονο ενθουσιασμό με αναρτήσεις τους εκθειάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έθεσε δυο θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους Έλληνες:

1. Την τουρκική προκλητικότητά και τη αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς ως προς την προστασία των συνόρων, σε συνδυασμό με τη στάση της χωράς έναντι των προσφυγών και των μεταναστών αποσαφηνίζοντας πως τηρούνται όλοι οι κανόνες του διεθνούς δίκαιου και οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί.

2. Το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, την ώρα μάλιστα που δημιουργείται ένα κύμα στήριξής των ελληνικών δίκαιων αιτημάτων, προτάσσοντας το ως θέμα συνολικά έναντι των Βρετανών πολιτικών και πολιτών

Φευ, αυτό δεν άρεσε στους θιασώτες της λογικής της αρένας του διαδικτύου που βλέπουν τον Έλληνα πρωθυπουργό ως... εχθρό.

Και πως θα μπορούσαν διαφορετικά όταν η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της χωράς επιτίθεται κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμη και όταν βρίσκεται εκτός Ελλάδος διεκδικώντας θέματα άμεσα συνδεδεμένα με την διεθνή παρουσία της χώρας.

Τα όσα γράφτηκαν δείχνουν το μέγεθος της διείσδυσης της διχαστικής λογικής σε έναν στενό πυρήνα φανατικών που φτάνουν στο σημείο να χρησιμοποιούν την ανωνυμία του διαδικτύου για να πλήξουν τους θεσμούς.

Ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει τις επιθέσεις που δέχθηκε ακόμη και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την υπόθεση της απεργίας πείνας του αρχιεκτελεστή της 17Ν η το γεγονός πως όταν τα ξένα ΜΜΕ γράφουν θετικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό και τη χώρα.

Στην Ελλάδα άλλωστε τα Μέσα Ενημέρωσης που δεν υβρίζουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν αναπαράγουν την αντιπολιτευτική εμφυλιοπολεμικού περιεχομένου ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ είναι... Πετσωμένα.

Ακούγεται το ίδιο και για ξένα ΜΜΕ όταν αποδίδουν εύσημα στη χωρά είτε για την πορεία της οικονομίας εν μέσω πανδημίας, είτε για το εμβολιαστικό πρόγραμμα που στήθηκε με ταχύτητα από το κράτος είτε για τις επενδύσεις. 

Τώρα φαίνεται πως η λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Λονδίνο και τους Βρετανούς τηλεθεατές...