Σε εξέλιξη το 4ο Συνέδριο της "Δράσης" με παρόντες Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

Σε εξέλιξη το 4ο Συνέδριο της "Δράσης" με παρόντες Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

Σε εξέλιξη είναι από το πρωί οι εργασίες του 4ου Συνεδρίου της Δράσης που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Royal Olympic.

Από βίντεο προβλήθηκε μήνυμα του Guy Verhofstadt, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατικών για την Ευρώπη και αναμένεται σε λίγο η ομιλία του ιδρυτή του κόμματος Στέφανου Μάνου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ομιλίες του προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της κας Άννας Διαμαντοπούλου, προέδρου του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε συνέντευξη του χθες ο κ. Σκυλακάκης, τοποθετεί το κόμμα του μεταξύ του Ποταμιού και της Νεάς Δημοκρατίας επισημαίνοντας ότι, η Δράση μετέχει στις διαβουλεύσεις με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ με σκοπό, όπως λέει ο ίδιος, την προώθηση του διαλόγου, με επίκεντρο τη μείωση του πελατειακού και συντεχνιακού κράτους.

Αναφορικά με τον δημοσιονομικός κόφτης, σημειώνει ότι "η απώλεια εθνικής κυριαρχίας δεν είναι ποτέ καλή εξέλιξη. Κατέστη όμως αναγκαστική λόγω της αναξιοπιστίας της ελληνικής πλευράς και των διαρκών διαπραγματεύσεων, που δεν γίνονται για να κερδίσουμε κάτι, αλλά μόνο για να μετατεθούν οι ευθύνες της εκάστοτε ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό. 

Για το τι χρειάζεται τώρα η ελληνική οικονομία, ο κ. Σκυλακάκης τονίζει πως είναι, "επενδύσεις και δουλειές. Έχουμε τις μικρότερες επενδύσεις και τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ευρώπη. Και δυστυχώς, η κυβέρνηση και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συμφώνησαν από κοινού να δολοφονήσουν τα κίνητρα για επενδύσεις και εργασία στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε πολύ σύντομα. Φοροδιαφυγή, μετανάστευση κι άλλων ικανών ανθρώπων και επιχειρήσεων και εκδίωξη όσων θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα".

Τέλος εκτιμά πως λύση δεν μπορεί να υπάρξει απο την παρούσα Βουλή.