Κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Σαμαρά ζητά ο Παπαγγελόπουλος

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση με τον Σαμαρά ζητά ο Παπαγγελόπουλος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αίτημα για κατ'' αντιπαράσταση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, θα καταθέσει ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στις 5 το απόγευμα.

Το αίτημα κατατέθηκε το πρωί στον Πρόεδρο της Επιτροπής, Ιωάννη Μπούγα από τον δικηγόρο του, Δημήτρη Τσοβόλα. Εξάλλου, ο πρώην υπουργός χθες στον Αντ1 τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να καταθέσει ανάλογο αίτημα και για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου και τον αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τη δράση του κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Ποιοι μάρτυρες θα κληθούν

Με την κατάρτιση της λίστας μαρτύρων, η οποία όμως θα είναι «ανοικτή», σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, μπαίνει η προανακριτική επιτροπή σήμερα στο κυρίως μενού. Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη διαμορφώσει μια πρώτη… κατεύθυνση, ωστόσο θα συμπληρωθεί και με τις προτάσεις των υπόλοιπων κομμάτων. Προς στιγμήν φαίνεται ότι υπάρχουν δύο κατευθύνσεις στην επιτροπή: Αυτή των κομμάτων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, κα) που επιθυμούν να διερευνηθούν οι «ρασπουτίνικες» μέθοδοι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητά να στρίψει δια του αρραβώνος, δηλαδή να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση από το πραγματικό της αντικείμενο.

Για παράδειγμα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει την κλήση των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννα Παπαδάκου, καθώς ενδεχομένως και των συντελεστών του ντοκιμαντέρ της Ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση της Novartis. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει να κληθούν στελέχη της Novartis, όπως ο πρόεδρος της Novartis στην Ελλάδα, Arnout Ploos Van Amstel, ο πρώην αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Κωνσταντίνος Φρουζής, κ.α.

Διαβάστε ακόμα:

- Εμμένει για τα περί «μεγαλύτερου σκανδάλου» ο Δ. Παπαγγελόπουλος