Πότε ελήφθη η απόφαση για αποχώρηση του Χρ. Ταραντίλη από το Μαξίμου

Πότε ελήφθη η απόφαση για αποχώρηση του Χρ. Ταραντίλη από το Μαξίμου

Για τους καλά γνωρίζοντες η αποχώρηση του Χρήστου Ταραντίλη από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν έπεσε ως «κεραυνός εν αίθρια». Ήταν μία απόφαση που ουσιαστικά είχε δρομολογηθεί εδώ και περίπου μία εβδομάδα, εξέλιξη για την οποία ήταν απολύτως ενήμερο το Μέγαρο Μαξίμου. Κάποιοι έσπευσαν να συνδέσουν την κίνηση αυτή του κ.Ταραντίλη με την υπόθεση Μενδώνη.

Η πραγματικότητα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το liberal.gr, είναι διαφορετική. Δεν υπήρξε καμία δυσαρέσκεια από πλευράς του πρωθυπουργού για τους χειρισμούς του τέως κυβερνητικού εκπροσώπου, ούτε καμία ενόχληση από την πλευρά του κ.Ταραντίλη για τον τρόπο που λειτούργησε το πρωθυπουργό γραφείο στην υπόθεση της υπουργού Πολιτισμού.

Το βέβαιο είναι ότι εδώ και περίπου μία εβδομάδα οι αποφάσεις είχαν ληφθεί καθώς ένα σημαντικός οικογενειακός λόγος έκανε τον καθηγητή οικονομικών και βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο βάρος των καθηκόντων εκπροσώπησης της κυβέρνησης. Μία πολύ απαιτητική και πολύωρη δουλειά που χρειάζεται και πολύ χρόνο αλλά και πολύ μεγάλη συγκέντρωση.

Εάν λοιπόν  κάποιος εντοπίσει με προσοχή την αλληλουχία των γεγονότων της τελευταίας εβδομάδας θα αντιληφθεί ότι η αποχώρηση Ταραντίλη είχε δρομολογηθεί πριν από τουλάχιστον οχτώ μέρες. Πιο συγκεκριμένα: 

- Ήταν απόγευμα της περασμένης Κυριακής 21 Φεβρουαρίου , όταν ανακοινώθηκε πως η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη θα έκανε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας και όχι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης.

Ήταν η αρχή μίας εβδομάδας που η κυβέρνηση δεχόταν πίεση εξαιτίας της υπόθεσης με τον Δημήτρη Λιγνάδη και τους χειρισμούς της Λίνας Μενδώνη. Ενώπιον των πολιτικών συντακτών βρέθηκε, έστω και διαδικτυακά , η κ.Πελώνη σε μία ακόμα δύσκολη αποστολή μετά από εκείνη που είχε αναλάβει στην ενημέρωση των συντακτών που είχε γίνει μετά από το Σαββατοκύριακο της επίσκεψης Μητσοτάκης στην  Ικαρία. Η αλήθεια όμως είναι ότι τότε ο κ.Ταραντίλης δεν έκανε την ενημέρωση μια καθώς συνόδευε τον πρωθυπουργό σε Κύπρο και Ισραήλ.

- Καθώς περνούσαν τα 24ωρα  τα σενάρια περί αποχώρησης του κ.Ταραντίλη φούντωναν. Την Πέμπτη η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της συζήτησης στη βουλή, κάτι που δεν προκάλεσε καμία έκπληξη. Αντιθέτως, ψίθυροι προκλήθηκαν όταν η ενημέρωση δεν μετατέθηκε για την επόμενη μέρα (Παρασκευή), κατά πάγια τακτική. Ήταν το δεύτερο δυνατό σημάδι που πλέον έδινε το μήνυμα ότι οι εξελίξεις έτρεχαν.  

Τελικά, το Μέγαρο Μαξίμου διάλεξε να δημοσιοποίησει την παραίτηση Ταραντίλη το μεσημέρι της Κυριακής, με την κ.Πελώνη να αναλαμβάνει χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου.