Πελώνη: Η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί για την παραχάραξη εγγράφου του ΥΠΕΞ

Πελώνη: Η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί για την παραχάραξη εγγράφου του ΥΠΕΞ

Η Δικαιοσύνη θα επιληφθεί το θέμα της σοβαρής παραχάραξη εγγράφου του υπουργείου Εξωτερικών, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στο χθεσινό παραχαραγμένο έγγραφο που διέρρευσε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο εμφάνιζε την έγκριση κονδυλίου για μετακίνηση της πρέσβειρας της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, στη Βοστώνη για την ομιλία του πρωθυπουργού στο Boston College ως κονδύλι για εκδήλωση πολιτιστικού συλλόγου «Οι Κέλτες της Βοστώνης» και για αγορά «καρπών αραβοσίτου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί νομικά για το θέμα εντός της ημέρας.

Το παραχαραγμένο έγγραφο διακινήθηκε χθες στα social media και σε πύρινη ανακοίνωσή της χθες η ΝΔ μιλούσε για χυδαιότητα τρολ συγκεκριμένης πολιτικής προέλευσης, με στόχο να πληγεί προσωπικά ο πρωθυπουργός, κυβερνητικές πηγές έκαναν σήμερα λόγο για σοβαρή παραχάραξη εγγράφου του Υπουργείου Εξωτερικών, διαμηνύοντας ότι δεν θα μείνει αναπάντητη κι ότι θα δρομολογηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες σε νομικό επίπεδο.

Στο πρώτο μέρος της φωτογραφίας φαίνεται με υπογράμμιση η αλλοίωση και στο δεύτερο το πραγματικό έγγραφο

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ τονίζει ότι «η χυδαιότητα έχει γίνει πλέον ο μοναδικός τρόπος αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ» ενώ τονίζει ότι πρόκειται για παραπληροφόρηση από troll συγκεκριμένης πολιτικής προέλευσης που έφτασαν στο σημείο να αλλοιώσουν συνειδητά έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως σημειώνει η Νέα Δημοκρατία η νόθευση δημοσίου εγγράφου συνιστά βαριά περίπτωση πλαστογραφίας και για τη σύνταξη και διακίνηση του πλαστογραφημένου εγγράφου τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

.