Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 13:39

-A +A

Παν. Λαφαζάνης: Η Συμφωνία των Πρεσπών παραδίδει τον Μακεδονισμό στα Σκόπια

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019, 13:39
Παν. Λαφαζάνης: Η Συμφωνία των Πρεσπών παραδίδει τον Μακεδονισμό στα Σκόπια
-A +A

Η Συμφωνία των Πρεσπών αφήνει ανοιχτό το έδαφος για «αποσταθεροποιήσεις και εντάσεις στην περιοχή» εκτιμά ο γραμματέας της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στο Sputnik.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας επισημαίνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «παραδίδει τον μακεδονισμό» και φέρνει κίνδυνο «αποσταθεροποιήσεων», ενώ εκτιμά ότι «δε θα πάει μακριά» καθώς έχει απορριφθεί από τους δύο λαούς.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών παραδίδει τον Μακεδονισμό (γλώσσα και εθνότητα) στη γειτονική χώρα, αφήνοντας ανοιχτό το έδαφος για αποσταθεροποιήσεις και εντάσεις στην περιοχή και περιπέτειες σε βάρος της Ελλάδας. Η Συμφωνία των Πρεσπών, όμως, έχει μια αχίλλειο πτέρνα: δεν είναι δεκτή από τους δύο λαούς -και τον ελληνικό λαό και τον λαό της FYROM. Κι αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί λένε με βασιμότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δε θα πάει μακριά, εάν δεν είναι και πρόωρα, πολιτικά και κοινωνικά νεκρή», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της ΛΑΕ.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Ελλάδα χρειάζεται μια «διαφορετική εξωτερική πολιτική», με ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία. «Η Ελλάδα χρειάζεται αυτή την ώρα, πολύ περισσότερο από χτες, μια διαφορετική εξωτερική πολιτική η οποία θα στοχεύει στη φιλία και τη συνεργασία στα Βαλκάνια, μακριά από κηδεμονεύσεις, εξαρτήσεις, αλυτρωτισμούς και επεκτατικές διαθέσεις, όπως χρειάζεται μια άλλη πολιτική η οποία θα κλείνει την πόρτα στη μονοδιάστατη αμερικανο-ατλαντική οπτική και θα αναπτύσσει πολυδιάστατες εξωτερικές σχέσεις, ειδικότερα με τη Ρωσία με την οποία η χώρα μας πρέπει να αναπτύξει μια στρατηγικά αναβαθμισμένη πολιτική και οικονομική σχέση συνεργασίας».

«Αυτές οι επιλογές για τη χώρα μας ανταποκρίνονται στα εθνικά της συμφέροντα και στα συμφέροντα ασφάλειάς της, αλλά κυρίως ανταποκρίνονται στην ανάγκη για ειρήνη, συνεργασία, φιλία και σταθερότητα στην περιοχή μας», υπογραμμίζει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα