Π. Σκουρλέτης: Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους…

Π. Σκουρλέτης: Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους…

Το άσπρα μαύρο έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, με μια ομιλία που κυριολεκτικά άφησε τους πάντες άναυδους.

Για του λόγου του αληθές η πρώτη του φράση ήταν η εξής: «Έχει χορτάσει ο κόσμος ψέματα και διαστρεβλώσεις εδώ μέσα», ενώ στην τελευταία του ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι «δεν θα πάψουμε ποτέ να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους»!

Ενδιάμεσα, βέβαια, ο κ. Σκουρλέτης είπε και άλλα μαργαριτάρια, με αρκετούς βουλευτές να μην πιστεύουν όσα ακούν! «Μιλάτε για το ταμείο και όσα λέτε δεν ευσταθούν. Πρόκειται για ταμείο αξιοποίησης και όχι ιδιωτικοποίησης, λέτε ψέματα, ψέματα, ψέματα. Εμείς συζητάμε με τα χέρια πάνω στο τραπέζι», σημείωσε ο Υπουργός, ενώ επιτέθηκε στην ΝΔ διότι δεν έχει καταθέσει καμία εναλλακτική πρόταση.

«Είναι φανερό ότι τα επενδυτικά σχέδια θα οδηγήσουν σε νέα ώθηση την οικονομία, αυτό σας κάνει και τα χάνετε. Όλο αυτό το διάστημα καμία εναλλακτική πρόταση. Όλο αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες καμία πρόταση, μέχρι χθες θα ψηφίζατε ταμείο σήμερα αλλάξατε, ίσως σχετίζεται με την πρόσφατη παρέμβαση Σαμαρά», τόνισε και μίλησε για «χουλιγκανισμό» από πλευράς ΝΔ. Φυσικά, δεν παρέλειψε κατά την συνήθη πρακτική των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να ρίξουν ευθύνες και στα ΜΜΕ.

«Έχετε υποστηρικτές τα ΜΜΕ, που κάνουν το άσπρο μαύρο και τη νύχτα μέρα. Βλέπετε στις δημοσκοπήσεις τη στάση του λαού, γιατί; Παρόλο δείχνουν την συμπίεση ΣΥΡΙΖΑ, τα δικά σας ποσοστά δεν ανεβαίνουν; Γιατί ο λαός δίνει χρόνο και περιθώριο να δοκιμαστεί, το ξέρετε και σας τρελαίνει», επισήμανε ο Π. Σκουρλέτης.

Αλέξανδρος Διαμάντης