Οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείο αντιπαράθεσης στο ΚΙΝΑΛ

Οι σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ σημείο αντιπαράθεσης στο ΚΙΝΑΛ

Η ομάδα του Γ. Παπανδρέου δεν ξεχνάει τη φιλική της προσήλωση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ο τελευταίος του άσκησε σκληρή έως ανοίκεια αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας.

Κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη ζήτησε να ηττηθούν οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ που επιβάλλουν νέες θυσίες, ενώ προέταξε την αναγκαιότητα να μην επιστρέψει αυτοδύναμη στην εξουσία η ΝΔ. Υπενθύμισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει πρόγραμμα και οι όποιες συνεργασίες θα μπορούσαν να γίνουν μέσα από προγραμματικές συμφωνίες.

Εκ μέρους του μπλοκ των «Παπανδρεϊκών», ο Δημήτρης Ρέππας ζήτησε να διατυπωθεί ο όρος ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση μόνο με τη ΝΔ αλλά μόνο σε τρικομματική στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμίσουμε πάντως ότι και η κ. Γεννηματά είχε διατυπώσει προχτές σε συνέντευξή της την άποψη ότι μόνο μια κυβέρνηση και των τριών κομμάτων θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της χώρας. Ωστόσο αρνήθηκε ότι αυτό θα έπρεπε να διατυπωθεί στη συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας.