Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, 15:06

-A +A

Οι επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ρος

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019, 15:06
Οι επενδυτικές ευκαιρίες της Ελλάδας στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ρος
-A +A

Οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και η στενότερη συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στον εμπορικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο Γ. Ρος ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 25 Σεπτεμβρίου, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της Συνόδου του ΟΗΕ τη Νέα Υόρκη και θα είναι προσκεκλημένος του κ. Ρος σε γεύμα με Αμερικανούς επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρος το ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, δίνοντας έμφαση στα ζητήματα της ανάκτησης της αξιοπιστίας της χώρας στον οικονομικό τομέα και στην απλοποίηση των διαδικασιών για τις επενδύσεις, με την αμερικανική πλευρά να επισημαίνει τα πρώτα δείγματα αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν, ο κ. Μητσοτάκης που αρχικά παρουσίασε όλο το πλέγμα των εμβληματικών επενδύσεων που έχουν δρομολογηθεί, έθεσε και το ζήτημα της εξαίρεσης από τους αμερικανικούς δασμούς του ελληνικού ελαιολάδου, κατά την εξαγωγή του στις ΗΠΑ. Στη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Ευρώπης – ΗΠΑ, αλλά και ζητήματα διεθνούς εμπορίου.

Μητσοτάκης - Ρος

Διαβάστε ακόμα:

- Αδ. Γεωργιάδης: Έρχεται η ώρα να έρθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα