ΓΔ: 902,60 5,05 (0,56 %)

Τζίρος: 36,55 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1990η
Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,60 5,05 (0,56 %)

Τζίρος: 36,55 εκατ. €   RT

Μαξίμου: Ο Τσίπρας στοχοποιεί τη Σ. Νικολάου - Υπονομεύει το πρόγραμμα εμβολιασμού

Ο Τσίπρας στοχοποιεί τη Σ. Νικολάου - Υπονομεύει το πρόγραμμα εμβολιασμού

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη Σοφία Νικολάου με το πρόσχημα των συμβάσεων που έχει υπογράψει ως γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, αλλά και οι δηλώσεις του περί προγράμματος εμβολιασμού που δεν προχωρά, προκάλεσε την αντίδραση του Μαξίμου το οποίο θέτει το ερώτημα αν τελικά τον ενοχλεί η επιτυχία του προγράμματος «ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελεία Πελώνη, με αφορμή την τοποθέτηση του Αλ. Τσίπρα, σημειώνει ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «θα περιμέναμε από τον κ. Τσίπρα, να βρει μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων, δηλώσεις του κ. Δρίτσα. Δεν βρήκε ούτε μισή. Αντ΄ αυτού, επέλεξε να στοχοποιήσει τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής -«αυτή την κυρία», όπως ανέφερε απαξιωτικά για μια γυναίκα- Σοφία Νικολάου, η οποία εφαρμόζει τον νόμο».

«Όλοι καταλαβαίνουν το νόημα της σιωπής του» τονίζει προσθέτοντας πως «στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση».

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «επιμένοντας στο ψευδές αφήγημά του για την πανδημία που κλείνει πεισματικά τα μάτια απέναντι στις εξελίξεις στον υπόλοιπο κόσμο, ο κ. Τσίπρας τώρα ρίχνει το δηλητήριο του λαϊκισμού του στους εμβολιασμούς».

Καταλήγει δε ότι «Επιχειρεί να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα που θα χτίσει το τείχος της ανοσίας στο δρόμο προς την ελευθερία» θέτοντας το ερώτημα: «Τον ενοχλεί, άραγε, στ΄ αλήθεια, η επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας, ή είναι απλά η αντιπολίτευση του απελπισμένου;»

Αλ. Τσίπρας: Δεν προχωρούν οι εμβολιασμοί

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή σχετικά με τις συμβάσεις για τους διαγωνισμούς στο πλαίσιο της συζήτησης για τους εμβολιασμούς, επέλεξε να επιτεθεί εκ νέου στην κυβέρνηση για το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως δεν προχωρά το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Η αναφορά του έγινε την ώρα που οι εμβολιασμοί ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο στη χώρα μας γεγονός που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις. Μάλιστα το συνέδεσε με τη διαφημιστική καμπάνια του προγράμματος υποστηρίζοντας πως δίδονται χρήματα για την προβολή την ώρα που το πρόγραμμα δεν προχωρά.

Συνέχισε δε με καταγγελίες για «πλιάτσικο» από στελέχη της Ν.Δ. Που εμβολιάζοντας εκτός σειράς αν και η κυβερνητική πλειοψηφία έχει αντιδράσει με αναστολές κομματικής ιδιότητας για τις περιπτώσεις που αποκαλύπτονται και επιβεβαιώνονται.

Η Σοφία Νικολάου

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν και οι συνεχείς αναφορές στο όνομα της Σοφίας Νικολάου με το πρόσχημα των καταγγελιών για συμβάσεις και αναθέσεις που γίνονται από τη γενική γραμματεία την οποία εποπτεύει. Επικαλούμενος επί της ουσίας τις συνεχείς, επί σειρά μηνών, αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη ο Αλέξης Τσίπρας επετέθη στη γενική γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτική η οποία όμως βρίσκεται αυτή την περίοδο στο στόχαστρο των οπαδών του Δημήτρη Κουφοντίνα εξ αιτίας της μη ικανοποίησης του αιτήματός του να μεταφερθεί σε φυλακή της αρεσκείας του.

Η δε αναφορά του «θα βάλετε φρένο σε αυτή την κυρία;» εκλαμβάνεται και ως μια στοχοποίηση ενός προσώπου που βρίσκεται στην επικαιρότητα. Άλλωστε οι φορές που αναφέρθηκε στο όνομά της κατά την ομιλία του δεν ήταν λίγες.

Σε κάθε περίπτωση η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε εντυπώσεις και ως προς το θέμα του εμβολιασμού αλλά και ως προς την αναφορά του για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές. Και αυτό διότι ενεφανίσθη να ανοίγει ένα θέμα που για τον ίδιο και το κόμμα του έχει διττή σημασία. Αφενός αναδεικνύει το άγχος που υπάρχει δεδομένου ότι μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση και μια τρίτη ήττα του ιδίου θα άλλαζε το πολιτικό του μέλλον αφετέρου έρχεται να προστεθεί στην τακτική των υψηλών τόνων και την επαναστατική γυμναστική εντός του κόμματος για να διατηρήσει μια έστω και ελάχιστη συσπείρωση για τις εσωκομματικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και την γκρίνια για την τακτική του.