7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Ο Τσίπρας, ο Πολάκης και η σιωπή των... αμνών

Ο Τσίπρας, ο Πολάκης και η σιωπή των... αμνών
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Με την πλήρη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ο Παύλος Πολάκης συνεχίζει το έργο της αμφισβήτησης των εμβολίων έχοντας πλέον και την ανοχή του συνόλου των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη και οι συνήθεις ύποπτοι όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Φίλης απέφυγαν επιμελώς να τοποθετηθούν παρότι οι ίδιοι πρόβαλαν τόσο τον εμβολιασμό τους όσο και την σωστή λειτουργία του προγράμματος Ελευθερία.

Έχοντας δεχθεί ήδη πυρά και βλέποντας τον αρχηγό τους να στηρίζει χωρίς κανένα προκάλυμμα για μια ακόμη φορά τον στενό του συνεργάτη προτίμηση τη... σιωπή.

Είναι δεδομένο ότι ο Παύλος Πολάκης έχει κηρύξει πόλεμο στους επιστήμονες της ειδικής επιτροπής (επιβεβαιώνοντας μέσα από τη στήριξη που του παρείχε άπλετα και ανοιχτά ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής την ανάγκη νομοθέτησης για την ύπαρξη μιας κάποιας ασυλίας).

Είναι δεδομένο όμως πλέον ότι τάσσεται και κατά των εμβολιασμών. Ήταν σαφής σε ανάρτηση - απάντησή του λέγοντας πως δεν έχει εμβολιαστεί καθώς και ότι θα το σκεφτεί αν θα το κάνει από το Φθινόπωρο.

Και δεν έχει σταματήσει εκεί. Κάτω από την ασπίδα προστασίας που του προσφέρθηκε συνεχίζει να... ξεσπαθώνει με αναρτησεις όπως αυτή στην οποία υποστηρίζει πως «Καθαρή επιστήμη δεν υπάρχει» συμπληρώνοντας τη... ρήση αυτή με υπονοούμενα για τους επιστήμονες και τις αποφάσεις τους. Άλλωστε στη Βουλή μίλησε ξεκάθαρα για... εξυπηρέτηση συμφερόντων.

Το θέμα είναι σοβαρό. Αφορά στη δημόσια υγεία και γίνεται ακόμη σοβαρότερο από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας απέφυγε να αποκηρύξει τα όσα πρεσβεύει ένας εκ των στενότερων συνεργατών του τον οποίο ο ίδιος είχε στη θέση του αναπληρωτή υπουργού υγείας.

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας που αν οι πολίτες τον είχαν επιλέξει το 2019, τότε θα είχε κληθεί εκείνος να διαχειριστεί αυτή την πανδημία, δεν τόλμησε να επιπλήξει τον Παύλο Πολάκη. Τον στήριξε οπως το έχει κάνει κατ επανάληψη δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτό για το οποίο τον κατηγορούν είναι μια πραγματικότητα. Δηλαδή ότι Τσίπρας = Πολάκης.

Τον Νοέμβριο του 2020 ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή είχε δηλώσει ότι  «το πρόβλημα δεν είναι ο ίδιος ο κ. Πολάκης, το πρόβλημα είναι ο Πολακισμός. Ένα μίγμα ειρωνείας, αλαζονείας, ψευτομαγκιάς, ψεμάτων, ανορθολογισμού» και αυτή η φράση του αναδεικνύεται σήμερα με τον... χειρότερο δυνατό τρόπο τη στιγμή που επιχειρείται να πειστεί τμήμα του πληθυσμού της χώρας να εμβολιαστεί προκειμένου να χτιστεί το λεγόμενο τείχος της ανοσίας.

Η... σιωπή των αμνών στην Κουμουνδούρου δείχνει ακριβώς πως το πρόβλημα είναι ο Πολακισμός, τον οποίο δεν ανέχονται απλά αλλά στηρίζουν. Ουδείς ξεχνά πως το 2019 ο Αλέξης Τσίπρας τους έσυρε όλους να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση όταν μετέτρεψε την πρόταση μομφής κατά του Πολάκη φοβούμενος τυχόν... διαρροές. Μόνο που τελικά αποδεικνύεται πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και οι νουνεχείς που κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι υπάρχουν, δεν έχουν τοποθετηθεί. Όσοι μίλησαν, πλην Γιώργου Κυρίτση, αναμάσησαν τα όσα είπε ο αρχηγός τους στη Βουλή. Οι δε πρωτοκλασάτοι σφυρίζουν αδιάφορα δείχνοντας πως δεν επιθυμούν σύγκρουση με την ηγεσία ή ότι φοβούνται μη τυχόν τους πιάσει ο «αψύς κρητικός» στο στόμα του ή στην σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποδεχόμενοι αυτή την κατάσταση αποδέχονται τον «πολακισμό» και μετατρέπονται διά της σιωπής τους σε φερέφωνά του, αποδεικνύοντας ότι συντάσσονται με την λογική που εκπέμπεται αυτή τη φορά, όχι για ύβρεις και χυδαίους χαρακτηρισμούς, αλλά για ένα θέμα που άπτεται της δημόσιας της υγείας μέσα από μια παγκόσμια κρίση που παίρνει δεκάδες χιλιάδες ζωές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί στο αρχηγικό κόμμα που Τσακαλώτος, Φίλης, Σκουρλέτης και λοιποί δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται. Με τη σιωπή τους και την ανοχή τους όμως δίνουν το πράσινο φως στον επικεφαλής της Κουμουνδούρου να τους οδηγεί ως ακολούθους στο άρμα Πολάκη πνίγοντας τις εσωκομματικές τους αντιδράσεις για το... μέλλον του κόμματος.

Την ώρα που θέλουν να δείχνουν ότι συζητούν για το αν πρέπει να γίνει ή όχι διεύρυνση ή αν πρέπει να ακολουθηθεί ο δρόμος των συμμαχιών και αναλύουν το πως θα επιστρέψει η αριστερά στην εξουσία μέσα από την διείσδυση στην νεολαία και τον λαό συνολικά, μετατρέπονται σε εχθρούς μιας κοινωνίας η οποία αναζητεί διέξοδο σε μια κρίση και όχι φοβικούς θιασώτες καταστάσεων που αντιτίθενται στην πρόοδο και την ίδια την επιστήμη.

Οι πληροφορίες περί «αγανάκτησης», «προβληματισμού» και άλλων τινών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν δεν δείχνουν να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα ως προς τις συνθήκες που επικρατούν στην Κουμουνδούρου. Αν υπάρχει μια... υπόκωφη τάση αυτή καταγράφεται επί σειρά μηνών χωρίς τελικά να μετατρέπεται σε αντίδραση έστω για την τιμή των όπλων...

Υ.Γ.1 Οι Τσακαλώτος και Φίλης εμβολιάστηκαν και δήλωσαν και ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα Ελευθερίας. Επέλεξαν όμως τη σιωπή. Αντιθέτως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πει ούτε μια καλή κουβέντα βάλλοντας διαρκώς κατά του προγράμματος ώστε να ενισχύσει το αφήγημα περί αποτυχίας της κυβέρνησης ξεστοκάροντας με τον τρόπο αυτό την κοινή... λογική.

Υ.Γ. 2 Η προσπάθεια που έγινε για παράδειγμα από τον Κώστα Ζαχαριάδη να συμψηφιστεί η υπόθεση με το εμβόλιο της Astra Zeneca και την σχετική εισήγηση της επιτροπής των επιστημόνων με τα όσα δηλώνει ο Παύλος Πολάκης για τα εμβόλια υποστηρίζοντας πως δεν είναι δοκιμασμένα, μάλλον δεν είναι και πολύ πετυχημένη...